Hirdetés
. Hirdetés

Fujitsu Siemens Computers eredmények

|

A Fujitsu Siemens Computers Kft. megőrizte piacvezető pozícióját az otthoni számítógépek tekintetében - közölte a cég.

Hirdetés

A 2007-es naptári évet értékelve Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az elért sikerek ellenére a cég tavaly a korábbi éveknél némileg szerényebb eredményeket könyvelhetett el. A rendkívüli árerózió és a versenytársak dinamikus növekedése ellenére az árbevételt tekintve a cég 18,21 százalékos részesedéssel áll az otthoni felhasználású számítógépek piacának élén. A mobil üzleti számítógépek értékesítésében 42,6 százalékos mennyiségi növekedés mellett néhány százalékponttal a második helyre szorult. A Fujitsu Siemens professzionális asztali számítógépeiből a naptári évben 3,3 százalékkal több talált gazdára, mint egy évvel azelőtt.

Tavaly a vállalat számos olyan technológiai és termék újdonsággal jelent meg a piacon, amelyek tovább erősítik a Fujitsu Siemens Computers meghatározó szerepét a számítógépek és informatikai megoldások piacán. A dinamikus adatközpontok létrehozásában élenjáró cég ősszel jelentette be a szolgáltatásorientált IT-infrastruktúra kiépítésének első szabványos platformját. A dinamikus adatközpontok kiépítéséhez vezető út újabb mérföldkövét jelentő FlexFrame infrastruktúra teljesen új üzemeltetési elvre épül: automatikusan osztja ki az alkalmazásoknak a rendszergazda által meghatározott erőforrásokat.

Poros Gábor az eredmények és a jövőbeli tervek kapcsán elmondta, hogy a 2008-as naptári évre a hazai vállalat elsődleges célkitűzése piaci pozíciójának megőrzése, illetve további erősítése elsősorban az üzleti notebookok, a kis és középvállalatok igényeit kielégítő számítógépek és IT-megoldások területén, illetve a szerverek területén. Hozzátette, hogy az idei évben a Fujitsu Siemens Computers továbbra is olyan kiemelt trendekre és igényekre fókuszál, mint amilyen például a felhasználói mobilitás vagy az adatközponti infrastruktúrák konszolidációja. Poros Gábor a komplex adatközponti rendszerek területén a virtualizációs megoldások fokozatos térnyerésére számít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.