Hirdetés
. Hirdetés

Gondtalan végpontvédelem kkv-knak

|

Beépített mobilbiztonsági szolgáltatásokkal érkezik a Trend Micro Worry-Free 9.0.

Hirdetés

Magyarországon is elérhető a Trend Micro Worry-Free Business Security 9.0-ás verziója, amellyel a kisebb szervezetek nagyvállalati szintű védelem alá vonhatják asztali és mobil eszközeiket.

Noha az International Data Corporation (IDC) szerint éves összehasonlításban 2014 első negyedében a tablet-eladások világszinten a vártnál lassabb ütemben, 3,9 százalékkal nőttek, okostelefonokból 28,6 százalékkal több (281,5 millió darab) kelt el, mint a múlt év azonos időszakában. A piacelemző előrejelzése alapján idén a szállítók egész évben 1,2 milliárd darab okostelefont értékesíthetnek. Ez ugyan mindössze 19,3 százalékos bővülésnek felel meg, azaz jóval elmarad a 2013-as 39,2 százalékos növekedéstől, a piac még így is lendületben marad, és a mobil eszközök munkahelyi használata széles körben terjed.

Az IDC szerint az alkalmazottak tulajdonában levő okostelefonok aránya az egyesült államokbeli kisvállalkozások körében 2012-ről 2013-ra 53 százalékról 88 százalékra ugrott. Ugyanebben az időszakban a BYOD táblagépek aránya 30-ról 56 százalékra emelkedett a kis- és középvállalatoknál. Az európai alkalmazottak mintha lassabban éreznének rá a saját tulajdonú digitális eszközökkel végzett munka ízére: a piacelemző szerint kontinensünkön mostanáig a vállalatok mindössze 30 százaléka dolgozott ki formális BYOD stratégiát – de másfél éven belül további 25 százalékuk is ezt tervezi.

 


A kisebb vállalatok kevésbé szabályozott informatikai környezetében ezért a kívülről érkező okostelefonok és tabletek különösen nagy biztonsági kockázatot jelenthetnek. A veszélyeket a mobil eszközöket célzó fenyegetések rohamos terjedése csak növeli. A Trend Micro 2014 márciusában közzétett jelentése (Trend Labs Security Intelligence Blog: Mobile Malware and High Risk Apps Reach 2 M Mark) szerint a mobil fenyegetések és a nagy kockázatú mobil alkalmazások száma elérte a 2 milliót. Nyilvántartásuk 2004-ben indult, és számuk mindössze hat hónapja lépte át az egymilliós határt. Összehasonlításképp a PC-re írt rosszindulatú kódok nem kevesebb, mint 22 év alatt érték el ugyanezt a mennyiséget.

Mindez arra figyelmeztet, hogy a kisvállalkozásoknak az eddiginél fokozottabban oda kell figyelniük az összes végpontra, a személyi számítógépekre, tabletekre és okostelefonokra egyaránt kiterjedő védekezésre. A Worry-Free Business Security 9.0 ebben olyan új szolgáltatásokkal segíthet, mint többek között a Windows 8.1 és a Microsoft Exchange 2013 támogatása, a Microsoft Exchange ActiveSync rendszerrel kialakított integráció, az ellopott vagy elvesztett mobil eszköz távoli törlése. A Trend Micro Worry-Free Remote Manager néven felhőalapú alkalmazást is kínál, amellyel a házon belüli és a hosztolt ügyfelek védelme hatékony módon, központilag kezelhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.