Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmasat harapott az Intelből az Apple

|

Az almás cég egymilliárd dollárért megvette az Intel okostelefonos modemüzletágának többségét, és ezzel irtózatos mennyiségű szabadalomnak is a birtokába jutott.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple megállapodott az Intellel, hogy egymilliárd dollárért többséget szerez a lapkagyártó okostelefonos modemüzletágában.

Az üzlet több, mint 2200 Intel-alkalmazottat, továbbá jelentős intellektuális tulajdont és eszközállományt érint: mindez a jövőben az iPhone-modemek gyártását fogja szolgálni. A tranzakció valamikor 2019. negyedik negyedében zárul le.

Az ügylet révén az Apple több, mint 17000 vezeték nélküli technológiai szabadalmat is megszerez: ezek skálája hihetetlenül széles, a modemek működésétől a mobilszabványok protokoljaiig sok minden megtalálható köztük.

Az Intel azért akarta eladni az okostelefonos modemüzletágát, mert másfajta projektekre szeretne koncentrálni. Erről beszélt Bob Swan, az Intel igazgatója, aki elmondta, hogy a megállapodás jóvoltából az  5G hálózatok technológiájával kapcsolatos fejlesztésekre fordíthatják energiáikat, miközben birtokukban maradnak azok a kritikus intellektuális tulajdonok és modern technológiák, amelyeket az Intel csapata korábban létrehozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.