Hirdetés
. Hirdetés

Indonéziáig megy a Tesla egy fontos alapanyagért

|

Beruházási ajánlatot tett az elektromos meghajtású autók gyártására alapított innovatív autóipari vállalkozás a délkelet-ázsiai országnak.

Hirdetés

Indonézia befektetési javaslatot kapott a Teslától - jelentette be Septian Hario Seto, az ország beruházási és bányászati koordinációs vezető helyettese. A tisztviselő a titoktartási egyezségre hivatkozva részleteket nem árult el, de annyit elmondott: a tárgyalások az akkumulátorokra és energiatárolási megoldásokra vonatkoznak. Innentől nem titok, hogy a nikkelről van szó, ami a nyelvújításkor többek között az álany nevet kapta.

"Megkaptam a Szilícium-völgyi vállalat javaslatát, a következő héten virtuálisan egyeztetünk velük a részletekről, hogy teljesek legyenek az információink. Ha csak nyersanyagot akarnak vásárolni, akkor nem tárgyalunk tovább, abban nem vagyunk érdekeltek" - szögezte le.

Hirdetés

A délkelet-ázsiai államnak a világ elsőszámú nikkelszállítójaként az a célja, hogy meggyőzze a Teslát: az elektromos járműveik akkumulátor-gyártásához szükséges átmenetifém biztos forrását tudják hosszútávon garantálni. Alapozva ezt arra, hogy az akkumulátorok jelenlegi költsége negatívan befolyásolta az autógyártó növekedését.

Indonézia már korábban leállította nikkel-exportját, azzal a céllal, hogy a teljes ellátási lánc az országban maradjon, a kitermeléstől kezdve az akkumulátorokba történő felhasználásig. Az elektromos járművek iránti növekvő globális kereslet kielégítése érdekében már ki is építették a teljes rendszert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.