Hirdetés
. Hirdetés

IT portfoliómenedzsment 95%-os megtérüléssel

|

A Forrester Research a Compuware Changepointról készült elemzése az ITPM alkalmazás pénzügyi hatásának megítélésében nyújt segítséget.

Hirdetés

A piackutató cég tanulmánya három fontos megállapítást fogalmaz meg a megtérülés (ROI), az előnyök és a költségek vonatkozásában. Négy Compuware Changepoint-felhasználóval készített interjúi és saját TEI (Total Economic Impact módszertana) alapján a Forrester létrehozott egy kompozit szervezetet, amelyen az ITPM alkalmazás bevezetését kísérő pénzügyi hatásokat modellezte. Ennek során arra az eredményre jutott, hogy a kockázatokat is figyelembe véve a Compuware Changepoint esetében a ROI, azaz a beruházás megtérülése 95 százalékos, és az alkalmazás a bevezetését követő 37 hónapban visszafizeti az árát.

A piackutató szerint azok a szervezetek, amelyek a Compuware Changepointot használják az IT szolgáltatások irányítására és a projektportfolió menedzselésére (röviden az IT kormányzás megvalósítására), költségmegtakarítást érnek el a hagyományos rendszerek kiiktatásának és a redundáns projektek kiszűrésének eredményeként, erőforrásaikat jobban hasznosítják, növelik a sikeres projektek arányát és az IT működésének hatékonyságát.

A költségek és a megtakarítások kiszámításához a Forrester olyan költségkategóriákat vett figyelembe, mint az előkészítés és a bevezetés költségei, a professzionális szolgáltatások díja, hardvervásárlások, szoftverlicencek, valamint üzemeltetési és oktatási költségek. A várható megtakarításokat és a megtérülés idejét táblázatunk foglalja össze:



A Forrester Total Economic Impact (TEI) módszertana a várható költségek és megtakarítások előrejelzése mellett segít annak megítélésében is, hogy a tervezett technológiai fejlesztés mennyiben járul majd hozzá az üzleti folyamatok hatékonyságának növeléséhez, így összképet ad az IT beruházásokkal kapcsolatos döntések teljes pénzügyi hatásáról.

A Changepoint magyarországi forgalmazója, a Telvice Kft. szeptember 19-én szakmai konferencia keretében részletesen foglalkozik az IT kormányzás és projektportfolió-menedzsment kérdéskörével, bemutatva a módszertan, valamint az eszközkészlet alkalmazásából származó üzleti előnyöket.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.