Hirdetés
. Hirdetés

Kanye West nem vásárolja meg a Twitter-rivális Parlert

|

Nem világos, hogy West legutóbbi ellentmondásos megnyilvánulásainak van-e köze a Parler-szerződés felbomlásához.

Hirdetés

A Parler, az önjelölt "elfogulatlan közösségi média platform", amely a konzervatív hangok menedékévé vált, nem vásárolja meg a rap mogul Ye, korábbi nevén Kanye West. A platform anyavállalata azt állítja, "kölcsönösen megegyeztek Ye-vel, hogy megszüntetik a Parler eladási szándékát". A Parlement Technologies októberben jelentette be, megegyezett Westtel, hogy átadja a platform tulajdonjogát a rap- és divatnagyágyúnak.

Amikor az üzletet először bejelentették, a Parler anyavállalata merész terveket szőtt, miszerint "egy megszüntethetetlen ökoszisztémát hoz létre, ahol minden hangot szívesen látnak". Emlékeztetőül, magát a Parlert az Apple tiltotta be a laza moderálási irányelvek miatt. A Parler eredetileg 2022 végéig zárta volna le az üzletet, de ez már nem történik meg. Nem sokkal az üzlet bejelentése után megugrott az érdeklődés a platform iránt, annak ellenére, hogy soha nem érte el azt a közönségszintet, amit például a Twitter, a TikTok vagy a Facebook.

Az üzlet azonban mindig is veszélyben volt. Nevezetesen, soha nem volt hivatalos megerősítés a két fél között aláírt hivatalos megállapodásról, és az olyan megfogalmazások, mint a "elvben" történő megállapodás a felvásárlásról és az "eladási szándék" sem keltettek nagy bizalmat. Ráadásul West saját anyagi sorsa az utóbbi időben eléggé hullámvölgyben van, hiszen számos márka mondta fel a közelmúltban a több millió dolláros szerződéseit a problémás viselkedésére hivatkozva. A Rolling Stones bombaként robbantott vizsgálata feltárta, hogy West pornográf anyagokat mutatott a Yeezy alkalmazottjainak, és gyakran zaklatta őket.

Hirdetés

Nem világos, hogy West legutóbbi ellentmondásos megnyilvánulásainak van-e köze a Parler-szerződés felbomlásához. A CNBC-nek adott nyilatkozatában a Parler tulajdonosa megjegyzi, hogy a "döntés mindkét fél érdekében született november közepén". A Parler közölte, növekedési lehetőségek után fog nézni, anélkül, de nem tisztázta, hogy befektetőket keresett-e a méretnöveléshez, vagy teljes értékű vásárlókat. Ez utóbbi nem tűnik valószínűnek, tekintettel a technológiai iparban jelenleg zajló elbocsátásokra és a fenyegető recessziós félelmekre.

A Parlement Technologies állítólag nagy reményeket fűzött a Kanye Westtel kötött felvásárlási megállapodásához. Nem sokkal a megállapodás sajtóközleményének megjelenése után a Parler egy e-mailt küldött a "VIP" felhasználóinak, amelyben olyan kedvezményeket kínált nekik, mint egy arany jelvény, amiért értékes személyiségek a platformon. A Politico jelentése szerint az e-mail kampány véletlenül közel egy tucat törvényhozó és néhány ismert konzervatív személyiség személyes elérhetőségét hozta nyilvánosságra.

Az Axios egy bennfentes forrásra hivatkozva arról számol be, hogy West tervei a Parlerrel az instabillá vált pénzügyi helyzete miatt hiúsultak meg. Ismert ugyanis, hogy olyan nagy cégekkel, mint az Adidas, felbomlottak a jövedelmező szerződései.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.