Hirdetés
. Hirdetés

Könnyedén warezolhatóak a Windows Áruház alkalmazásai

|

Egy Nokiának dolgozó mérnök szerint pár lépésben rengeteg próbaverziós program teljes értékűvé varázsolható.

Hirdetés

A Windows 8-cal együtt debütált Áruház az újdonságára való tekintettel eddig nagyrészt elkerülte a biztonsági kutatók figyelmét, ám tegnap megtört a jég, hiszen a Nokia egyik mérnöke az azóta elérhetetlenné tett blogjában 5 lépésben demonstrálta, hogy miképp lehet relatíve egyszerűen teljes értékűvé varázsolni a piactérről letöltött próbaverziókat.


A főállásban Windows Phone operációs rendszereket a Lumia okostelefonokon működésre bíró Justin Angel szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a próbaverziós programok Áruházból való letöltésekor azok összes adatállománya mentésre kerül a felhasználó számítógépén. A szoftverek elindításuk után a licencük típusát (teljes vagy próba) a „tokens.dat” nevű állomány tartalma alapján ítélik meg, viszont az ebben található információk könnyedén manipulálhatóak.


Az úriember szerint a problémát kétféle módon lehetne úgy-ahogy megoldani: egyrészt a fejlesztők adott esetben kettő csomagot terjeszthetnének a programjukból (így a próbaverziókból technikailag is hiányozhatnának a fizetős funkciók), másrészt pedig robusztusabb eredetiség-ellenőrzést kellene beépíteni az Áruházba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.