Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett az Office 2016

|

Tanuló algoritmusok, intelligens funkciók a Microsoft új csoportmunka-támogató alkalmazásaiban és szolgáltatásaiban.

Hirdetés

Szeptember 22-én a Microsoft világszerte elérhetővé tette az Office 2016 irodai programcsomagot. Az új szoftverek a szintén megújuló, felhőalapú, előfizetéses szolgáltatás, az Office 365 legújabb kliens verziói, amelyekkel a szoftvercég még hatékonyabbá tenné a közös munkavégzést.

Az Office 2016 a Windows asztali irodai alkalmazásainak - Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio és Access - legújabb kiadása. Az Office 365-re előfizető felhasználók mindig a legfrissebb, teljes funkcionalitású szoftvert kapják meg, amely többféle eszközön is használható. Az alkalmazásokkal folyamatosan fejlődő, egyéni felhasználói és vállalati szolgáltatások is együtt járnak, mint amilyen a biztonsági megoldások mellett a OneDrive online tárhely, a Skype for Business, a Delve és a Yammer.

Mostantól a Word, a PowerPoint és a OneNote asztali verzióiban is elérhető a fájlok közös szerkesztése, vagyis valós időben látható, hogy például egy Word dokumentumon mások éppen milyen változtatásokat tesznek. A Skype és az Office közötti integrációnak köszönhetően a kliens alkalmazásokból is elérhető a képernyőmegosztás, valamint közvetlenül a dokumentumon belüli csetelés és videóalapú hívás is.

Az Outlook 2016 kezeli az eddigi legintelligensebb módon a beérkező emaileket: automatikusan eltávolítja az alacsony prioritású leveleket, a címzett mezőben felsorolt felhasználóknak pedig közvetlen hozzáférést ad a felhőben tárolt, ún. modern csatolmányokhoz, amelyekre a mailekben csak egy link mutat.

Gyorsan megtalálható a megfelelő Office funkció vagy parancs a gépi tanulásra épülő, környezetérzékeny Tell Me súgóval, amely leírás helyett a keresett funkciót hívja elő, a Smart Lookup okoskeresés pedig - Bing integráción keresztül - az internetről gyűjt az adott dokumentumhoz felhasználható, további információkat.

Az Excel 2016 a Power BI szolgáltatással közvetlenül együttműködő, beépített közzétételi funkciót kapott, továbbá új, modern diagramtípusokkal bővült.

Bár más platformokon is elérhetők a Microsoft irodai alkalmazásai, az Office 2016 a Windows 10-en adja a legteljesebb felhasználói élményt. Jól példázza ezt az új Sway for Windows 10, amellyel egyszerűen megosztható és bármilyen kijelzőn jól mutató, interaktív történetek hozhatók létre. A Windows Hello segítségével a felhasználó egyetlen, egyszerű lépéssel jelentkezhet be a Windowsba és az Office 365-be. A Windows 10 platformon futó Office Mobile alkalmazásokkal pedig útközben is hatékonyan dolgozhat a felhasználó.

A Continuum funkcióval egy Windows 10 alapú telefon külső kijelző és billentyűzet csatlakoztatásával PC-ként is megállja a helyét: a felhasználó könnyen visszatalálhat az utoljára szerkesztett dokumentumhoz - függetlenül attól, hogy korábban épp milyen eszközön, illetve Office Online, Office Mobile vagy Office 2016 asztali alkalmazásban dolgozott. A Cortana Office 365 integrációjával a megbeszélésekre is könnyebb lesz felkészülni, a digitális asszisztens novembertől az Outlookban is elérhető lesz.

Az új Office 2016 alkalmazások 47 nyelven - köztük magyarul - jelentek meg, és Windows 7 vagy annál újabb operációs rendszer szükséges a használatukhoz. Előfizetésük részeként az Office 365 felhasználók szintén szeptember 22-től tölthetik le az új Office 2016 alkalmazásokat, amelyek a következő hónaptól folyamatosan és automatikusan frissülnek. A bejelentés napjától az Office 2016 dobozos változata szintén elérhető, a Windows alapú PC-k mellett az Apple számítógépeihez is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.