Hirdetés
. Hirdetés

Merész ígéretet tett az Intel

|

A cég vezérigazgatója megígérte, hogy többé nem kell lapkahiánnyal számolnunk.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel vezérigazgatója, Bob Swan megígérte, hogy véget vet a gyártási nehézségeknek, és cége a jövőben minden igényt ki tud majd elégíteni.

Egyszersmind azt is bejelentették, hogy a lapkagyártó óriás újabb pénzeket ruházott be a 14 nanométeres kapacitásainak fejlesztésébe, noha korábban úgy volt, hogy az új generációs, 10 nanométeres termékekre helyezi a hangsúlyt.

A fontos bejelentések ellentmondásos negyedévet követtek az Intel életében. A PC-központú Client Computing Group, amely régóta nehézségekkel küzd, a működési bevételek növekedéséről számolt be, a hagyományosan sokkal sikeresebb Data Center Group viszont csökkenést volt kénytelen elszenvedni.

A cég árbevétele 16,1 milliárd dollár volt, a profit pedig 11 százalékos csökkenéssel négy milliárd.

Swan, akit januárban véglegesítettek posztján, értékelte a cég visszavonulását az 5G okostelefonos modempiacról. A vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy a jövőben kevesebb dolgot fognak csinálni, így jobban tudnak majd arra koncentrálni, ami igazán fontos.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.