Hirdetés
. Hirdetés

Mintaprojektek a felzárkóztatásért

|

A HumanSoft ismertette a HEFOP 4.4 keretében fővállalkozóként a Dél-Dunántúl régióra kidolgozott programját, valamint a projekt eddigi eredményeit.

Hirdetés

A HEFOP 4.4 (Human Erőforrás Fejlesztés Operatív Program) projekt célja, hogy a régió erre vállalkozó egészségügyi intézményeiben korszerű infrastruktúrát építsenek ki. Az infrastruktúra kiépítését az Európai Unió támogatja (a régióban mintegy 1 milliárd forinttal), a pályázó intézmények azonban kötelezettséget vállalnak, hogy saját forrásokból előteremtik a rendszer üzemeltetési költségét, amely éves szinten a teljes beruházás értékének mintegy 7-10 százaléka. Mivel kitűzött cél volt az intézményi együttműködés megteremtése (például az IKIR, azaz az Intézményközi Információs Rendszer létrehozása) is, a projektre csak konzorciumok pályázhattak. A dél-dunántúli régióban végül kilenc intézmény - köztük a Pécsi Tudományegyetem és a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház - lett tagja a konzorciumnak.

A mintaprojekt végső célja összetett: miközben a kezdeti lépéseknél beruházásigényes, hiszen modern informatikai eszközöket és gyógyászati berendezéseket kell rendszerbe állítani, valamint a régi, elavult és sok esetben nem szabványos rendszerekben tárolt adatokat migrálni kell az új rendszerbe, hosszú távon a jobb kihasználtság miatt (például a teleradiológia, a telemedicina révén) az egészségügyi intézmények működési költségeinek csökkentését, az ellátás gyorsaságának javulását, az intézmények, osztályok teljesítményének mérhetőségét stb. eredményezi.

A projekt 2007. július 31-én zárul le. Addig az intézmények több mint 4500 dolgozóját fel is kell készíteni a rendszer használatára. Hasonló mintaprojektek indulnak még az év folyamán Észak-Alföld és Észak-Magyarország régióban is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.