Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon komoly lépésre szánta el magát az egyik legnagyobb chipgyártó

|

A Snapdragon chipeket is érinti a bejelentés, amit a Qualcomm három lépésben hajt végre.

Hirdetés

2040-re eléri a nettó nulla üvegházhatású gázkibocsátási célt a Qualcomm. A világ egyik vezető okostelefon chipgyártójának meggyőződése szerint az 5G széles körű bevezetése segíteni fogja a vállalatot és a vezeték nélküli iparágat, hogy a jövőben általánosságban is fenntarthatóbbá váljon. Emellett elkötelezte magát a Science Based Targets (SBT) által meghatározott 1,5°C-ra vonatkozó üzleti célkitűzés megvalósítása mellett is. Mint ismeretes, az SBT kezdeményezés a CDP, a UN Globlal Compact, a World Resource Institue és a WWF összefogásából jött létre azért, hogy segítsen a vállalatoknak meghatározni azokat a kibocsátás-csökkentési célokat, melyek segítségével megfelelhetnek egy jövő- és klímabiztos fejlődési útnak.

Hirdetés

A Qualcommn az üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibocsátásának hosszú távú csökkentésére vonatkozó céljait a következő húsz évben szeretne elérni három lépésben. Ezek közé tartozik az 1. és 2. szintű üvegházhatású gázok kibocsátásának 50%-os csökkentése 2030-ig, a 3. szintű üvegházhatású gázok abszolút értékének 25%-os csökkentése 2030-ig, valamint a nettó nulla kibocsátás elérése mindhárom kategóriában 2040-re. A vállalat már 100%-ban megújuló energiát vásárolt a San Diegó-i (Kalifornia) központjához, és aktívan részt vesz további zöld energiaforrások és kompenzációs intézkedések keresésében.

Christiano Amon, a Qualcomm elnök-vezérigazgatója így fogalmazott:

Az 5G-technológiák és -termékek fontos szerepet játszanak majd a környezeti szempontból fenntartható jövő kialakításában. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt azon dolgozunk, hogy csökkentsük a kibocsátási lábnyomot, kíméljük az erőforrásokat és globálisan kihasználjuk az 5G fenntarthatósági előnyeit.

Az éghajlatváltozás és az elszabadult károsanyag-kibocsátás kezelése globális probléma, és a Qualcomm úgy véli, hogy ebben jelentős szerepe van, mivel vezető vállalatként a legjobb fenntartható és javítható telefonokat, valamint más kulcsfontosságú iparágakat lát el a legújabb és legjobb csúcskategóriás Snapdragon SOC-okkal.

A Qualcomm közleményében úgy véli, hogy a vezeték nélküli és a mobil iparágak elősegíthetik az innovatívabb és hatékonyabb működést, ami kaszkádhatásként más ágazatoknak is segíthet csökkenteni az összkibocsátást és általában véve a környezeti szempontból fenntarthatóbbá válást.

Konkrétan az 5G hatékonyságát említik, amely 2030-ig várhatóan közel harmadmillió zöld munkahelyet teremt, 1 552 018 831 440 liter vizet takarít meg, és 20%-kal növeli az üzemanyag-hatékonyságot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.