Hirdetés
. Hirdetés

Negyedmillióért saját Gömböc!

|

Az internetes marketing kult-ajándékká változtatja a magyar Gömböcöt.

Hirdetés

Tavaly január óta bejárta a világsajtót a hihetetlen magyar találmány, a Gömböc. A Rubik-kockához hasonlatosan a fantasztikus matematikai keljfeljancsi is nemzeti jelképünkké kezd változni, úgy látszik már a vállalkozók is megtalálták a benne rejlő lehetőséget.

Az egész egy cikkel kezdődött, amely egy igen neves amerikai matematikai folyóirat címlapjára került. Szerzői Várkonyi Péter, az 1997-es fizikai diákolimpia ezüstérmese és Domokos Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia legfiatalabb tagja, ezzel egy évtizedes sejtést sikerült igazolniuk, amely egy ma is élő matematikus nevéhez fűződik.

gomboc.jpg


Aki kimaradt a történetből, annak nem árt elmondani, hogy a „Gömböc" az első olyan homogén test, amelynek csupán egy stabil és egy instabil, vagyis összesen kettő egyensúlyi helyzete van. Gyakorlatilag egy a tudomány által elő állított tökéletes keljfeljancsi. A találmánynak egyébként nagyon nagy jelentősége van a biológiában, hisz segítségével megmagyarázható a teknősök páncéljának formája is. A Gömböc megalkotása konstruktív bizonyítása Vlagyimir Igorjevics Arnold orosz matematikus 1995-ös sejtésének, mely szerint létezik olyan homogén test, melynek négynél kevesebb egyensúlyi pontja van. Ezt a tulajdonságot nevezik úgy is, hogy a test mono-monostatikus.

Hogy jön ide az üzlet?
A „Gömböc" mintegy másfél év alatt odáig vitte, hogy nemzetközi szinten is ismertté tette felfeldezőit, sőt a 2010-es világkiállításon is helyet kapott kreativitásunkat szimbolizálva.

Ritka ötletesen, a „Gömböc" kiagyalói természetesen egy nagyon szép weboldal segítségével újabb rajongókat szereztek találmányuknak. A http://www.gomboc.eu/ tartalmaz minden információt, képeket, sőt videót is arról, hogy miként is áll „talpra" a bonyolult modell.



Az oldalon nem csak információkat szerezhetünk, hanem akár saját „Gömböcre" is szert tehetünk, hiszen a 2007 számozott egyikét, akár névvel gravírozva is megvásárolhatjuk. Az ár ugyan kicsit borsos, de hát egy gáláns születésnapi ajándék kétszázötvenezerért tulajdonképpen sokaknak elfogadható ár.

A Gömböc-business odáig gyűrűzött, hogy egy német oldalon már különböző anyagokból is megrendelhetjük a dekoratív kivitelezésű hungarikumot. Az ár itt is elég borsos, hiszen a http://www.gomboc-shop.com/ legolcsóbb aluötvözetből készült terméke mintegy 500 eurót kóstál.

A Gömböc" működéséről alapos videókörképet is találhatunk a YouTube-on is, ami természetesen tovább erősíti a találmány hírnevét.

A „Gömböc" egyébként egyértelműen mutatja, hogy miként lehet felépíteni egy jó sajtójú termékre akár egy egész vállalkozást, miként illeszkedik a marketing stratégiába a média, az internet és a keresőmarketing.

A szokatlan sikertörténet úgy tűnik még nem ért véget, ezért kíváncsian figyeljük a „Gömböc"-business további sorsát.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.