Hirdetés
. Hirdetés

Nem jött be a trükkös webshop

|

Az elkövetők jól szervezett módon, saját tevékenységüket és valós adóalanyiságukat leplezve, közösségi országban bejegyzett cégek nevében értékesítettek magyar vevők részére webshopokon keresztül.

Hirdetés

Egy elkövetői kör fizetendő adójuk csökkentése és piaci szerepük kiterjesztése érdekében, külföldi gazdasági társaságok mögé rejtve, közel 1,5 milliárd forint értékű számítástechnikai eszközöket, adathordozókat, számítógépes perifériákat értékesített webáruházon keresztül Magyarországra, egy erre a célra létrehozott cégláncolaton keresztül - tájékoztatta lapunkat a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

Az elkövetői kör folyamatosan cserélődő belföldi és közösségi gazdasági társaságokból álló számlázási láncolatot hozott létre, azért, hogy ezzel elkerüljék az adófizetési kötelezettségüket és a versenytársaiknál jóval kedvezőbb áron kínálják termékeiket, így növelve a piaci részesedésüket.

Az elkövetők jól szervezett módon, saját tevékenységüket és valós adóalanyiságukat leplezve, közösségi országban bejegyzett cégek nevében értékesítettek magyar vevők részére webshopokon keresztül. Mielőtt a végső felhasználókhoz eljutott volna az áru, azelőtt átszámlázták az általuk létrehozott számlázási láncon is, hogy ezzel az elkövetési módszerrel kihasználják a közösségi cég nevében történő számlázás bonyolultabb ellenőrizhetőségét és a határellenőrzésben rejlő rizikó áthidalását.

Hirdetés

A NAV pénzügyi nyomozói összehangolt akciót tartottak egy időben 10 helyszínen, amelynek eredményeképp a központi költségvetésnek okozott 400 millió forintot meghaladó vagyoni hátrány megtérítése érdekében több, mint 200 millió forint értékben bankszámlát, ingatlant vettek zár alá, továbbá gépkocsikat foglaltak le.

Az elkövetői kör irányítóját, egy Pest vármegyei férfit, költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a pénzügyőrök. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.