Hirdetés
. Hirdetés

Nokia: ideje lenne felnőnie a Microsoftnak

|

A gyártó hiányolja a fontos és kritikus Windows Phone alkalmazásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik kezd megromlani a Microsoft és Nokia viszonya, ugyanis a még 2011 februárjában stratégia partnerséget kötött két vállalat egyre nyilvánvalóbban elégedetlen az eddig elért közös üzleti teljesítménnyel. Mondhatni mérföldkövet elérve ez most odáig fajult, hogy a finn gyártó alelnöke az International Business Times-nak adott pénteki interjúja során nyíltan kritizálta a redmondi vállalatot.


Bryan Biniak állítása szerint a Microsoftnak nem ártana végre felnőnie a feladatához, ugyanis a Windows Phone rendszerű készülékekre még mindig nem érhetőek el kritikus alkalmazások, amely nagyon megnehezíti számukra a Lumia telefonok eladását. Állítása szerint a vásárlóknak továbbra is valódi okot kell adni a rivális rendszerekről való átváltáshoz, ám önmagában ehhez már nem elég néhány specifikus előnyt – például egy kiváló kamerát – biztosítani.


Az egyre komolyabb problémát az jelenti, hogy vásárlók által használt előző rendszereken elérhetőek voltak különböző alkalmazások és szolgáltatások, amelyeket már megszoktak és belaktak a potenciális ügyfelek. Amennyiben ezek nem érhetőek el Windows Phone alatt, akkor az egyre lustább felhasználók pusztán kényelmi szempontból inkább mégis a konkurenciától vásárolnak, mert azok a készülékeivel nem kell sokat vacakolni (alternatívák után kutatni, adatokat migrálni) a kicsomagolásuk után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.