Hirdetés
. Hirdetés

Open source: egységben az erő!

|

A nyílt forráskódú fejlesztés egyik legnagyobb pozitívuma az együttműködés, azaz a közösségben rejlő erő, hiszen az opensource-alkalmazások rengeteg fejlesztő együttes hozzájárulása és közös munkája révén készülnek és frissülnek.

Hirdetés

Mivel a fejlesztésben sokan vesznek részt, az egyes termékek készítése során számos különféle szakmai igény merül fel, aminek köszönhetően a végeredmény is szinte minden lehetséges elvárásnak megfelel. A fejlesztők nagy száma a tesztelések és az esetleges hibák feltérképezése és kijavítása során is fontos előnyt jelent, hiszen így gyorsan és hatékonyan orvosolhatók az esetleges problémák.

 

A legjelentősebb opensource-megoldások fejlesztői a zárt forráskódú termékek gyártóival is együttműködnek annak érdekében, hogy programjaik kompatibilisek legyenek egymással. Így jönnek létre olyan nyílt forráskódú megoldások, amelyek a vállalati informatika különböző területein is megállják a helyüket, a szerverszoftverektől kezdve egészen a dekstop-kliensekig. Ezek a termékek ugyanazt a megbízhatóságot, biztonságot és funkcionalitást kínálják, mint zárt forráskódú alternatíváik. Ugyanakkor általában alacsonyabb beszerzési és működtetési költségeket igényelnek, éppen ezért érdemes fontolóra venni a használatukat.

Az iparági partnerségek révén olyan, nyílt forráskódú alapokon nyugvó megoldások is megtalálhatók a piacon, amelyek az üzleti működés szempontjából kritikus folyamatok támogatására is tökéletesen alkalmasak. Egy megfelelően kiválasztott és alkalmazott opensource-megoldás például képes arra, hogy csökkentse az adatközpont üzemeltetési költségeit, egyben pedig megbízható működést garantál. A legmodernebb opensource-alkalmazások segítségével az ügyfelek növelhetik a biztonságot, támogathatják az audit folyamatokat, ráadásul egységes felügyeletet valósíthatnak meg, és hatékonyabbá tehetik a hardverkihasználást. Egyes nyílt forráskódú megoldások virtualizálást, privátfelhő használatát, valamint fürtözést is lehetővé tesznek.

Hirdetés

A legfejlettebb adatközponti opensource-megoldásokhoz olyan hasznos kiegészítők is elérhetők, amelyekkel egyszerűen kivitelezhető a jogosultságok kezelése, a naplózás, a konfigurációmenedzsment, valamint a katasztrófavédelem. A SUSE Linux Enterprise Server például olyan nyílt, méretezhető és nagyteljesítményű adatközponti megoldást kínál, amely mindenre kiterjed, hiszen beépített virtualizációt, alkalmazásvédelmet és rendszerfelügyeletet is tartalmaz a hardverarchitektúrák teljes skáláján.
Amint a fenti példák is mutatják, az együttműködést a SUSE is kulcsfontosságúnak tartja a kezdetektől fogva, és annak ellenére sem tolódott el a fókusz, hogy a szervezet üzleti alapokra helyezte a nyílt forráskódot, komoly sikereket érve el ezen a megközelítésen keresztül.

Napjainkban a Linux-alapú mainframe gépek 80 százalékán SUSE Linux Enterprise Server fut, és a SUSE Linux Enterprise Server rendszerekre tanúsított alkalmazások száma már a tízezret is átlépte a tavalyi év során.

Az impozáns szám annak köszönhető, hogy a SUSE minden lehetséges módon támogatja szoftverfejlesztő partnereit, teljes körű hozzáférést biztosítva számukra az összes szükséges eszközhöz, képzéshez és támogatáshoz. Emellett a szervezet nagyvállalati szintű támogatást is kínál, amelynek részeként külön csapat támogatja a stratégiai fontosságú szoftverfejlesztőket abban, hogy megoldásaikat SUSE Linux Enterprise rendszerre optimalizálják és tanúsítsák.
Hogy a felhasználók is minél eredményesebben végezhessék munkájukat, a SUSE mérnökei többek között a Microsofttal és az SAP-val is szorosan együtt dolgoznak olyan eszközök kifejlesztésén, amelyek segítségével a leghatékonyabb kombinációban használhatók a nyílt és zárt forráskódú megoldások, a legkevesebb kockázat mellett.

Az opensource-alkalmazások így végső soron az ügyfeleket támogatják a hatékony működésben és munkavégzésben, lehetőséget biztosítva számukra, hogy a megoldások legmegfelelőbb kombinációját alkalmazzák infrastruktúrájukban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.