Hirdetés
. Hirdetés

Projektvezetés stresszmentesen

|

A digitális átalakulás és a projektvezetés kölcsönhatásával, a gyorsan változó, összetett körülmények eredményes kezelésével foglalkozik a Project Management Institute Budapest, Magyar Tagozata idei Art of Projects konferenciáján. Az interaktív előadásokat másnap mesterkurzus követi.

Hirdetés

Egyre újabb kihívásokkal szembesíti a projektvezetőket a digitalizáció, de az átalakuló gazdasági környezetben az izgalmas lehetőségek is sorra tárulnak fel előttünk - mondta Kremmer László, az alapításának idén már 15. évfordulóját ünneplő PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöke, aki a májusi tisztújító közgyűlés óta tölti be ezt a pozíciót. - Anyaszervezetünk, az Egyesült Államokban 1969-ben alapított Project Management Institute (PMI) a szakmát értékelő éves jelentésében (Pulse of the Profession) kiemeli, a digitális átalakulás hatására jelentősen tovább nő a vállalatoknál zajló fejlesztések száma, mivel üzleti sikerük múlik azon, hogy milyen rugalmasan és jól tudnak alkalmazkodni a gyorsan változó piaci körülményekhez. A projektmenedzserek ezért ma keresettebbek, mint valaha. A fejlesztések mind nagyobb része ugyanakkor feljövő, friss technológiák és új üzleti modellek bevezetését célozza, ami feltételezi, hogy a projektvezetők az ebből adódó, kevéssé kitapasztalt helyzetekben is feltalálják magukat.

Hirdetés
         

A projektek növekvő számából adódik, hogy azokat rövidebb átfutással és kisebb keretből, minél hamarabb mérhető eredménnyel kell megvalósítani, miközben a vállalatok egyre nagyobb szakember-hiánnyal küzdenek, és az üzleti kultúrában jelentkező generációs különbségeket is át kell hidalniuk.           

- Mindez növekvő nyomással nehezedik a projektmenedzserek vállára, akiknek az agilis módszertanokat előtérbe helyező naprakész szakmai ismereteken túl emberi oldalon is megfelelő adottságokra, kifinomult képességekre lesz szükségük ahhoz, hogy megfeleljenek az egyre összetettebb elvárásoknak - mondta Kremmer László.

Kremmer László elnök, PMI Budapest, Magyar Tagozat           

Puha képességek
Idei Art of Projects konferenciáján, amelynek november 8-án a budapesti MOM Kulturális Központ ad otthont, a PMI Budapest, Magyar Tagozata nemzetközi előadók gondolatébresztő, interaktív előadásain keresztül vizsgálja, hogy a projektvezetők miként kezelhetik a stresszt és a komplexitást, érhetik el munkájukban a legjobb eredményeket.           

- Immár hatodik alkalommal, 2013 óta rendezzük meg éves konferenciánkat, amely a régió meghatározó szakmai eseményeként az eddigiekben egy-egy kiemelt részterülettel, módszertannal foglalkozott behatóbban, most azonban a projektvezetés emberi oldalát, a "puha képességeket" állítjuk középpontba - mondta Prattinger Balázs, a PMI Budapest, Magyar Tagozatának alelnöke és a konferencia programigazgatója. - Témaválasztásunk általánosabb, de minden projektvezetőt közvetlenül érint, amit az eseményt övező élénk érdeklődés is tükröz. Gyorsan telnek a helyek, érdemes minél előbb regisztrálni a weboldalunkon (www.pmi.hu).           

Yohan Abrahams, a Londoni Közlekedési Vállalat portfóliómenedzsere és a PMI egyesült királysági tagozatának volt elnöke két előadásában például a szigetországban alkalmazott megközelítést ismerteti és a konkrét tapasztalatokat is megosztja közönségével. Brad Bigelow, aki tanácsadóként részt vett a NATO informatikai projektosztályának létrehozásában, és tagja a PMI szabványok fejlesztését koordináló bizottságnak, kifejti majd, hogy egy projekt sikerességének megítélésekor miért kell figyelembe venni a bevezetett megoldás hasznosságát is. Kamil Mroz, a projekt- és portfóliómenedzsment nemzetközi szakértője a komplexitás, Susanne Madsen vezetői tanácsadó, coach és szakíró pedig a stressz kezeléséről, a kiégés elkerüléséről fog beszélni.           

- Vendégelőadóként idén Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány igazgatója lép pódiumra, aki a hátrányos helyzetű emberekkel végzett munkájukba ad bepillantást - mondta Prattinger Balázs. A konferencia házigazdája pedig Bőgel György PhD, a Közép-Európai Egyetem menedzsment professzora lesz.

Prattinger Balázs alelnök, PMI Budapest, Magyar Tagozat           

A szakma művészete
November 9-én változatlan helyszínen félnapos mesterkurzus (MasterClass) követi az Art of Projects konferencia előadásait. A műfaj az előadóművészet területét idézi, ahol a közvetlen, személyes tapasztalat-átadást helyezik előtérbe a mesterkurzusok során.           

- Az áthallás nem véletlen - mondta Kremmer László. - Miközben konferenciánk közönségét is interaktivitásra bátorítjuk, ahhoz kapcsolódva, de különálló rendezvényként minden évben mesterkurzust is szervezünk, amelyen kis csoportokban zajló gyakorlati műhelymunkába vonja be a résztvevőket a konferencia egyik előadója. Idén ez Susanne Madsen lesz, aki olyan eszközöket és módszereket fog átadni, amelyek segítségével a projektmenedzserek magabiztos, lendületes és fókuszált vezetőkké fejlődhetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.