Hirdetés
. Hirdetés

Rekordösszegért vásárol be az IBM

|

Egy gigaüzlet keretében 34 milliárd dollárt fizet a Red Hatért a Kék Óriás.

Hirdetés

A felvásárlás célja a hibrid felhő képességek kiterjesztése. Az akvizíció során az IBM megveszi a nyílt forráskód specialista Red Hat összes részvényét 190 dolláros áron. Az üzlet lezárása 2019 második felében várható.

A Red Hat felvásárlása megváltoztatja a játékszabályokat, megváltoztat mindent a felhőpiac vonatkozásában, nyilatkozta az ügyletről Ginni Rometty, az IBM vezérigazgatója. "Az IBM a világ első számú hibridfelhő-szolgáltatójává válik, az egyetlen olyan nyílt felhő megoldást kínálva a vállalatoknak, amely a felhőben rejlő összes értéket elérhetővé teszi számukra. Manapság a legtöbb cég a felhőutazásának csupán a 20 százalékánál tart, számítási teljesítményt bérelve a költségek csökkentése érdekében. A következő 80 százalék a valódi üzleti érték megteremtéséről és a növekedés ösztönzéséről szól majd. Ez a felhő fejlődésének következő fejezete, ami az üzleti alkalmazások hibrid felhőbe költöztetését, több adat kivonását, valamint az üzleti tevékenységek mindenre kiterjedő optimalizálását igényli." - tette hozzá.

Hirdetés

Rometty szerint az akvizíció összehozza a legjobb hibridfelhő-szolgáltatókat, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy biztonságosan a felhőbe költöztessék összes üzleti alkalmazásukat. Az IBM a Linux korai támogatójának számít, és régóta együttműködik a Red Hattel vállalati osztályú Linux-fejlesztésekben. Ezek az innovációk Rometty szerint az óriásvállalat 19 milliárd dolláros hibrid felhő üzletágának "alaptechnológiáivá" váltak.

Rometty ígéretet tett arra, hogy az IBM a felvásárlás után elkötelezett marad a Red Hat nyílt irányítása, nyílt forráskódú fejlesztései és a nyílt forráskódú közösségben való közreműködése (Patent Promise, GPL Cooperation Commitment, Open Invention Network és LOT Network) mellett, továbbá támogatja annak kiterjedt fejlesztői ökoszisztémáját.

"A nyílt forráskód a modern informatikai megoldások alapválasztása, és rendkívül büszke vagyok arra a szerepre, amelyet a Red Hat játszott abban, hogy ez megvalósult a vállalatoknál."- nyilatkozta Jim Whitehurst, a Red Hat elnök-vezérigazgatója.

"Erőink egyesítése az IBM-mel kiterjedtebb méretezhetőséget, erőforrásokat és képességeket biztosít majd számunkra, hogy ösztönözzük a nyílt forráskód alkalmazását a digitális átalakulásoknál, és hogy a Red Hat még szélesebb közönséghez jusson el, miközben megőrzi egyedülálló kultúráját és megingathatatlan elkötelezettségét a nyílt forráskódú innovációk iránt." - tette hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.