Hirdetés
. Hirdetés

Rekordot döntött az Apple

|

Tim Cook szerint bevételek szempontjából az év első három hónapja még sohasem sikerült ilyen jól az Apple történetében, mint az idén.

Hirdetés

Hirdetés

2018-as üzleti évének második negyedévében az Apple várakozáson felüli eredményt ért el: 61,1 milliárd dolláros bevételt és 13,9 milliárd dolláros nyereséget. Egy évvel korábban a bevétel 52,9 milliárd, a nyereség pedig 11,03 milliárd dollár volt. Az időszakban összesen 52,2 millió iPhone-t értékesítettek, míg az előző év azonos időszakában 50,7 milliót.

Az üzleti eredmények bejelentésekor Tim Cook vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat történetének ez volt a legjobb márciusban végződő negyedéve, ami egyúttal azt jelenti, hogy a rossz hírekkel ellentétben nagyon jól fogytak az iPhone X modellek. Az iPhone-ok átlagos eladási ára 728 dollár volt, a tőzsdei elemzők 742 dollát prognosztizáltak.

Az Apple 52,5 milliárd dolláros bevételre számít a június végén záruló következő negyedévben.

A vállalat szolgáltatások üzletága - melybe beletartozik az Apple Music, az App Store és az iCloud - 9,1 milliárd dolláros bevételt ért el a negyedévben, a várakozás 8,3 milliárd dollár volt. A befektetők abban reménykednek, hogy e szegmens növekedése ellensúlyozza majd a gyengélkedő globális okostelefon piac csökkenő eredményét.

Az Apple kihangsúlyozza az elmúlt hónapokban végrehajtott hozzájárulását az amerikai gazdasághoz. Harminc milliárdot kíván elkölteni az országban, és minden évben több 10 milliárd dollárért vásárol amerikai székhelyű beszállítóktól.

Ugyancsak felhívja a figyelmet a cég felhasználói táborának nagy méretére, mely tartalmazza a használt készülékek tulajdonosait, és nem fókuszál kizárólag az új modellek vásárlóira. Ez annak a jele, hogy a vállalat egyre fontosabbnak tartja azokat a bevételeket, amelyeket új hardverek eladása nélkül lehet elérni.

Az Apple részvények árfolyama idén 0,1 százalékkal csökkent, és kedden 169,1 dolláron zárt, 1,8 százalékkal alacsonyabban, mint az év eleji 172,26 dolláros árfolyam. Teljesítménye elmarad a NASDAQ Composite Indexétől, amely 3,3 százalékot emelkedett az idén..

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.