Hirdetés
. Hirdetés

Szervezeti átalakulás a Siemensnél

|

A vállalat újrarendezi regionális szervezetét, és megerősíti központi konszern-egységeit.

Hirdetés

Megszűnik a vállalat eddigi ország csoportok (klaszterek) szerinti felosztás. Az egyes országok ezáltal a jövőben nagyobb kompetenciával fognak rendelkezni. Ezzel a Siemens erősíteni akarja az ügyfeleihez való hozzáférést és kiépíteni üzleti tevékenységét a régiókban. „ A klaszter-szervezet eltörlésével egyszerűbbé és piac közelibbé alakítjuk a Siemenst. Jelentősen megerősítjük régióinkat, amelyek vezetői lesznek ügyfeleink legfontosabb kapcsolatai”, mondta Joe Kaeser, a Siemens AG elnöke és CEO-ja.

Az átrendezéssel megszűnik egy szervezeti szint a konszernben és az országok szorosabban kapcsolódnak a szektorok üzleti tevékenységéhez. A Siemens számára üzleti volumen és növekedési kilátások tekintetében legfontosabb országok a jövőben az Igazgatóság négy tagjának fognak jelenteni (beszámolni), akik az Energia, Egészségügy, Ipar, valamint Infrastructure & Cities (Infrastruktúra & Városok szektorokért felelősek. Ezek az ún. Lead Countries hozzák az árbevétel 85%-át, a kisebb országok pedig közvetlenül ezekhez lesznek hozzárendelve, ill. ezeknek jelentenek.

 

Ezen túlmenően optimalizálni és „kötegelni” kell a struktúrákat a központi konszern-egységeken belül. Így például a portfólió-intézkedésekben illetékes és jelenleg a Corporate Finance szervezetébe tartozó Mergers & Acquisitions részleg a továbbiakban a Corporate Development részévé válik, amely az elnöknek és CEO-nak jelent. Ugyanez vonatkozik az új Governance & Markets részlegre, amelyben a konszern-szintű governance és a tőkepiaci funkció lesz összevonva.

A Siemens Management Consulting, a házi tanácsadó szervezet a Stratégia központi részlegbe tagozódik be. Az eddig központilag vezetett értékesítési szervezet, a Siemens One és annak city account menedzserei az Infrastructure & Cities szektorba kerülnek át. Végül a "Business Excellence"- funkciók, mint pl. a projekt- és minőségirányítás a Chief Technology Officer (CTO) alá fognak tartozni. „ A központi részlegek megerősítésével és áramvonalasításával lényegesen ütőképesebbé válunk” – mondta Joe Kaeser.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.