Hirdetés
. Hirdetés

Támadás a Yahoo vezérkara ellen

|

Az aktivitásáról ismert milliárdos, Carl Icahn nem törődik bele a Microsoft felvásárlási ajánlatának elutasításába, és belülről indít támadást a Yahoo vezetősége ellen.

Hirdetés

 A Wall Street Journal tegnap számolt be róla, hogy a jelentős tulajdonosi részesedéssel bíró Carl Icahn (képünkön) konkrét tervet dolgozott ki arra, hogy a Microsoft felvásárlási ajánlatát elutasító vezérkart elmozdítsa helyéről, és ezzel új lehetőséget teremtsen arra, hogy a felek visszatérjenek a tárgyalóasztalhoz. A milliárdos ennek érdekében az üzlet meghiúsulása óta nem kevesebb, mint 50 millió Yahoo-részvényt vásárolt.

Ezzel párhuzamosan más nagybefektetők is hangot adtak csalódottságuknak, így könnyen összegyűlhet annyi szavazat, amennyi elegendő akár a teljes vezetőség lecseréléséhez is. A "belső ellenzék" helyzetét könnyíti, hogy mind a tíz topmenedzser megbízási ideje lejár 2008-ban, és a tisztújító közgyűlés júliusban esedékes.

Ugyanakkor a terv ellen szól, hogy a Microsoft egyértelműen és nagyon határozottan zárta le az ügyet azzal, hogy innentől kezdve nem érdekli a Yahoo megvétele, helyette inkább az online keresés piacára kíván koncentrálni, elsősorban belső erőforrásokra támaszkodva. Tehát elképzelhető, hogy az Icahn-terv sikeres lesz, és a teljes vezérkar megújul, de már nem lesz kivel és miről tárgyalni.

Természetesen, ahogy a politikában, úgy az üzleti világban sem ritka, hogy a nemből hirtelen talán, majd nem sokkal később igen lesz, ezért a közgyűlés fejleményeiről mindenképpen beszámolunk majd.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.