Hirdetés
. Hirdetés

Tavaszi magyar startup zsongás

|

Túl vagyunk három nagy startup versenyen és konferencián. Egy új, háromnapos rendezvény hozta a legtöbb meglepetést.

Hirdetés

A tavasz mindig nagy pezsgést hoz a hazai startup vállalkozások életébe: versenyeken, konferenciákon igyekeznek a kezdő vállalkozók és ötletgazdák megalapozni üzletileg is az éppen elindult szolgáltatásokat. Mások új ötleteket, innovatív újdonságokat próbálnak üzletté formálni, befektetőt, partnereket találni a hazai üzleti életben. Sokan csupán egy kis nyilvánosságra, média figyelemre vágynak, s ennek legjobb eszköze, ha valaki benevez egy startup eseményre.

 

 



A fejlesztők konferenciája

A startup versenyek sorát idén is a SUU, az önszerveződő rendszerben épülő underground webkonferencia nyitotta meg. A főképp fejlesztőket vonzó rendezvény szakmai előadásai mellett nyolc versenyző - a Dragontape, a Grundfootball, az Infomeme, az Ingyenhivo.hu, az Imflux.com, a Laokoon-mozgó szövet, a Netbeszed.hu, és a Reklámfaló – készült a szakmai megmérettetésre. A szakmai zsűri végül az online videomixert, a Dragontape-t találta a legérdekesebbnek, legígéretesebbnek.

Egy meglepő hétvége

A Startup Flyer csapata a hagyományok megtörését célozta meg azzal, hogy március utolsó hétvégéjén egy teljes hétvégét kitöltő rendezvényre – a Startup Weekend Budapest seregszemlére - szólította a startuppereket. A szkeptikusok aggodalmai ellenére a rendezvény sikeresen mozgatta meg a fejlesztői közösséget. A péntek délután megszületett 25 ötlet közül a jelenlevők azonnal kiválasztották a legéletképesebbeket, és a tíz továbbjutó ötletgazda azonnal csapatokat alakíthatott. Végül összesen 8 projekt kezdte meg a fejlesztést, amelyet szombaton és vasárnap mentorok is segítettek. Az értékelésre és zsűrizésre vasárnap délután került sor, amikor is az elkészült terveket, korai startupokat mutatták be immár tulajdonosaik a befektetők előtt.

A vadonatúj nevek, fejlesztések szokatlan gyorsasággal váltak ismertté. A nyolc projektből egy akár a héten fizetős szolgáltatássá válhat, több csapat pedig komoly iramban fejleszti tovább a hétvégén bemutatott ötletét. A Startup Weekend győztese végül egy új mobilos média, a közösség helymegosztás új lehetőségét kínáló TAGOMO lett. Nem árt azonban a többiekre is odafigyelni, a ScaleFu, a Lebo, a 4issues, vagy a iChoo.se komoly esélyese lehet a közeljövő versenyeinek.

Ahol a szakma találkozik

Pár nappal a hétvégi verseny után a Barcamp Budapest, a hagyományosnak mondható Web2 konferencia versenye kínált bemutatkozási lehetőséget a hazai startupoknak. Az igényes szakmai konferencia versenyén hét startup mérette meg magát az Oszkó Péter vezette szakmai zsűri előtt. Voltak természetesen átfedések, hiszen a Dragontape, az ingyenhívó már máshol is bemutatta szolgáltatását, de akadt azért meglepetést okozó újonc is a mezőnyben.A győztes a SUU 11-en már bemutatkozott Ingyenhívó lett, a harmadik helyezést pedig a Dragontape-nek adta a szakmai grémium.

Mindemellett az ismeretlenségből berobbant közösségi háttérzene szolgáltató Noispot kifejezetten érdekes lehetőségeket villantott fel prezentációjában. Az újdonságot a zsűri is értékelte, s második díjjal jutalmazta a Noispot kitalálóját. A többiek – Foglaljorvost.hu, holvegyekautot.hu, a ma este színház! és a ProfitInc - pedig hasznos tanácsokat kaptak.      

A verseny folytatódik

A versenyek sora persze folytatódik, áprilisban az Elevator Pitch Competition versenysorozatát izgulhatják végig a startup tulajdonosok. Itt négy egymást követő forduló alatt dől majd el a döntősök kiléte. A verseny április 14-én kezdődik, hetente egy forduló fut le, s a döntőt május 19-én tartják a szervezők. A legtöbb versenyzőt felvonultató esemény jó néhány meglepetést okozhat a már elstartolt startupok számára is, hiszen fordulónként 5-5 prezentációt élvezhet majd végig az érdeklődő közönség.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.