Hirdetés
. Hirdetés

Teljes a Yahoo vezérkara

|

A Yahoo kiegészítette igazgatótanácsát Carl Icahnnal, a vállalat legfőbb részvényesével, és a befektető két jelöltjével.

Hirdetés

A Yahoo és Carl Icahn befektető között létrejött megállapodás szerint Icahn egy tíz fős listát állít össze azokkal a jelöltekkel, akiket a keresőcég igazgatótanácsába javasol, a Yahoo pedig erről a listáról választ két személyt. Ez most megtörtént, a testület új tagjai Frank J. Biondi Jr., a Viacom médiavállalat volt vezérigazgatója és John H. Chapple, a Nextel távközlési vállalat korábbi vezérigazgatója, valamint harmadikként maga Icahn.

A Yahoo új igazgatótanácsa egyébként 11 főből áll, a többi nyolc a testület korábbi tagjaiból áll. Megválasztásuk nem volt zökkenőmentes, az egyik részvényes a szavazatok újraszámlálását kérte. Az új eredmény szerint Jerry Yang vezérigazgató, Roy Bostock elnök és a testület további három tagjának támogatása 70 százalék körüli volt, ami súlyos elégedetlenséget jelez a részvényesek részéről.

Frank Biondi 1987 és 1996 között volt a Viacom elnök-vezérigazgatója, később pedig a Universal filmstúdióban töltötte be ugyanazt a pozíciót. John Chapple 1998-tól 2006-ig volt a Next elnök-vezérigazgatója, amikor a konkurens Sprint megvásárolta a vállalatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.