Hirdetés
. Hirdetés

Tőkebefektetéssel terjeszkednek

|

465 millió forintot fektet a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap a magyar tulajdonú IPR-Insights CEE Kft.-be, ezzel segítve annak romániai terjeszkedését és új szoftvergazdálkodási (Software Asset Management, SAM) célszoftvereinek fejlesztését.

Hirdetés

Hirdetés

Az IPR-Insights International Zrt. 2015-ben a Bonitás Kockázati Tőkealap-kezelő (ma: Bonitás Befektetési Alapkezelő) Zrt. tőkebefektetése révén kezdett nemzetközi terjeszkedési terveinek megvalósításába. Az akkor 230 millió forint éves árbevételt elérő magyar cég Varsóban nyitotta meg első külföldi irodáját. A következőt Bukarestben tervezik megnyitni. - Amellett, hogy hatékony szoftvergazdálkodás segítségével vállalati szinten jelentős költségmegtakarítás érhető el, a nagy szoftvergyártók auditfenyegetése változatlanul jelentős kihívás a felhasználók számára.

Ráadásul az alul-, illetve túllicencelés gyakran egyidejűleg jellemző a szervezetekre, így a vállalatvezetők nyitottsága és igénye egyre nő a megfelelő szoftvereszköz-gazdálkodás iránt, mondta el Zsoldos Sándor, az IPR-Insights International Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: elemzők szerint 2022-ig nagyjából megduplázódik a SAM-piac, de a régióban ennél nagyobb is lehet a növekedés. Romániában 2024-re 400 milliós forgalmat várnak, de a cégvezetés 5-7 év távlatában a vállalat értékesítésétől sem zárkózik el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.