Hirdetés
. Hirdetés

Trump odacsap az Apple-nek

|

Az Apple áremelkedéstől és a versenyképesség csökkenésétől tart a Kínára kivetendő legújabb amerikai büntetővámok miatt. Trump azonban hajthatlan, és a Twitteren bíztatja hazatérésre az Apple-t.

Hirdetés

Hirdetés

Trump elnök, aki híresen aktív Twitter-felhasználó, legújabb posztjában azt írja, hogy megtalálta az Apple számára a cég által megjósolt árkrízis lehetséges megoldását: az Egyesült Államokba telepített gyártást.

Trump szerint az Apple árai a Kínára kivetett büntetővámok miatt tényleg nőhetnek, de ezen egyszerű segíteni, ha a cég Kína helyett az Egyesült Államokban hozza gyárait.

A tweet röviddel azután jelent meg, hogy Trump az elnöki külön gépen kijelentette a riportereknek, hogy a már bejelentett kétszáz milliárdon túl további 267 milliárddal készült megnövelni a Kínára kirótt büntetővámokat.

Az Apple ugyanakkor levélben óvott a Trump által javasolt büntetővámoktól, amelyek megnövelik termékei árát, és csökkentik a cég versenyképességét.

Levelében az Apple arra figyelmeztet, hogy a büntetővámok árát végül is a fogyasztók fogják megfizetni. A cég nagy árréssel dolgozik, és ennek csökkentésével könnyen ellensúlyozhatná a büntetővámok hatását, az elemzők azonban az ambíciózus árvebevételi tervek miatt nem tartanak valószínűnek egy ilyen lépést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.