Hirdetés
. Hirdetés

Túlszárnyalta a Graphisoft Park nyeresége a várakozásokat

|

Az összeg 90 százalékát fordíthatják osztalékfizetésre.

Hirdetés

A Graphisoft Park SE a 2021-esnél magasabb, 15,54 millió euró (6 milliárd forint) bérletidíj-bevétellel és 6,02 millió euró (2,4 milliárd forint) nettó eredménnyel zárt, az igazgatótanács részvényenként hozzávetőlegesen 54 eurócent osztalékot javasolhat - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett éves jelentésben.

A novemberben közzétett várakozást csaknem 400 ezer euróval (csaknem 160 millió forint) haladta meg az éves nyereség, amelynek 90 százalékát fordíthatják osztalékfizetésre - írták. A Graphisoft Park az előző üzleti évben 14,66 millió euró bevétellel és 4,84 millió euró nettó eredménnyel zárt.

Hirdetés

A vállalat többek között a működési költségekben elért megtakarításokkal és egyszeri tételekből származó bevételekkel magyarázta eredményeit. A bérleti díjak szerződés szerinti indexálása a vártnál magasabb európai árindexek miatt szintén magasabb bevételt eredményezett, emellett az utolsó negyedévben jelentősen nőtt a pénzeszközökön realizált kamat is. Irodaparkjuk kihasználtsági aránya 2022 végén 97 százalékon állt, az energiahordozók drágulása eddig nem okozott jelentős üresedést. A társaság ingatlanállományának értéke 10 millió euróval, a fejlesztési területeik értéke összességében több mint 7 millió euróval csökkent, a nettó eszközérték ugyanakkor így is 7 millió euróval nagyobb, mint egy évvel korábban, vagyis 157,6 millió (több mint 60 milliárd forint).

A Graphisoft Park a módosított saját előrejelzés alapján idén 16,3 millió euró díjbevételre és 6,3 millió euró nettó eredményre számít. A jelentés szerint többek között azért számítanak a növekedési ütem lassulására, mert a magasabb energiaköltségek miatt csökkenhet a hasznosított terület. A bérlők többsége ugyanakkor képzett munkatársakat alkalmazó cég, vagyis a működésükben a személyi költségekhez képest csekély hányadot tesznek ki a közüzemi költségek - tették hozzá.

A Graphisoft park SE Ingatlanfejlesztő a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei 8,5 eurós árfolyamon zártak kedden, értékük az utóbbi egy éven belül 7,11 és 10,88 euró között mozgott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.