Hirdetés
. Hirdetés

EnterNet, Actel: átveszi a BTel az ADSL-eseket

|

A Business Telecom decembertől átveszi az EnterNet 2001 Kft. és az Actel Zrt. ADSL-üzletágait.

Hirdetés

Az ügylet révén a Business Telecom számottevően - mintegy 16 ezer egyéni és vállalati előfizetővel bővíti ügyfélkörét. A mobilpiaci és tőzsdei belépést egyaránt tervező cég az akvizíciót a 2011-2012. évi kötvényprogramjának második kibocsátási szakaszának sikeres lezárását követően hajtotta végre. A cég tájékoztatása szerint a "már rövid távon megtérülő piaci befektetést a jövőben várhatóan továbbiak követik majd, hozzájárulva a hazai távközlési szolgáltató folyamatos bővüléséhez".

Takács Krisztián, BTel
Takács Krisztián, BTel

A BTel kötvényeiből egyébként a kötvényprogram októberi szakaszában összesen több mint 785 millió forint értékben vásároltak hazai intézményi, illetve egyéni befektetők. A társaság az így szerzett tőkéből hajtotta végre a piaci akvizíciót, amelynek révén a BTel ADSL üzletágában mintegy kétszeresére bővül meglévő ügyfélköre.

„Az ügylet remekül illeszkedik cégünk széles portfóliójába, miközben lehetőséget ad az országos szinten meglévő szabad kapacitások egyenletes feltöltésére, tovább csökkentve a BTel gyakorlatában mindig stabilan működő terület egy ügyfélre jutó költségeit" - mondta Takács Krisztián vezérigazgató (képünkön). „A méretgazdaságosságnak köszönhetően vállalatunk rendelkezik azokkal az adottságokkal, amelyekkel ezt az üzletágat, csakúgy mint többi távközlési szolgáltatását, nyereségesen működtetheti."

A BTel vezetőjének tájékoztatása szerint a következő időszakban tovább folytatja kötvényprogramját, saját, országos távközlési hálózatának fejlesztését, valamint intézményi, vállalati és lakossági ügyfélkörének bővítését, emellett a cég tervei szerint rész vesz egy saját mobiltelefon-szolgáltatás elindításában is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.