Hirdetés
. Hirdetés

Újabb EU-s vizsgálódás az Apple-nél

|

Az app-fejlesztők egyre rosszabbul viselik, amiért az Apple brutálisan magas sápot szed az Apple Store-ban történő közzétételért. Most a Telegram panaszolta be az EU-nál a céget, amely ellen már jelenleg is számos vizsgálat folyik.

Hirdetés

Újabb trösztellenes pert kaphat a nyakába az Apple. A Telegram üzenő alkalmazás a Spotifyhoz csatlakozva Európában panaszt nyújtott be az iOS App Store ellen, hangot adva a fejlesztők egyre erőteljesebb felháborodásának, amiért az Apple kegyetlenül megadóztatja appjaikat.

Hirdetés

A Telegram szóvivője szerint az Apple viselkedése az iPhone-tulajdonosokat is sújtja. Az Apple 30 százalékos sápja miatt az appok magasabb áron kerülnek a felhasználókhoz, és az Apple erősen korlátozza, mit enged (és mit nem) az áruházban közzétenni. Az Apple ellenőrizési procedúrája ráadásul lelassítja a frissítések közzétételét, és az App Store struktújára erőteljesen veszélyezteti a felhasználók adatbiztonságát, mivel az Apple pontosan tudja, ki milyen appokat töltött le.

A Telegram az Apple védekezésének azt a pontját is támadja, hogy monopolhelyzetről szó sincs, hiszen a fejlesztők eldönthetik, dolgoznak-e az iOS-re, vagy csak Androidra publikálják alkalmazásaikat, és a felhasználók is szabadon választhatnak a két platform között. A váltás költségei ugyanis olyan magasak, hogy pusztán egy-két étvágygerjesztő app miatt ez a váltás aligha reális alternatíva egy iPhone-tulajdonos számára.

Az EU illetékesei egyelőre nem kommentálták a Telegram panaszát, és az Apple is hallgat az ügyben. De a cég ellen az EU-ban és az Egyesült Államokban több monopolium-ellenes vizsgálat is folyik, úgyhogy ez az újabb támadás alighanem nagyon rosszkor jött a számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.