Hirdetés
. Hirdetés

Várakozáson felül teljesített a Dell

|

A Dell asztali PC-ket, noteszgépeket és tableteket forgalmazó üzletága 11.1 milliárd dolláros bevételével a vállalat összbevételének a felét hozta a május 1-gyel lezárult első pénzügyi negyedévben.

Hirdetés

A Dell, felülmúlva az elemzők várakozásait, 21,90 milliárd dolláros bevételt ért el a május 1-gyel lezárult első pénzügyi negyedévében, köszönhetően az alkalmazottaikat a koronavírus-járvány miatt otthoni munkavégzésre küldő vállalatok munkaállomások iránti megnövekedett igényének.A nettó bevétel 143 millió dollárt tett ki az egy évvel korábbi 293 millió dollárhoz képest.

Hirdetés

Az ügyfélmegoldások részleg - amely az összebevételek felét hozta, és tartalmazza az asztali számítógépeket, a noteszgépeket, valamint a tableteket - két százalékkal 11,1 milliárd dollárra növelte bevételét. Az otthoni felhasználóknak szánt noteszgépek kategóriájában kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el a vállalat mind darabszám, mind bevétel tekintetében, míg a mobil munkaállomások esetében a bevételnövekedés egyszámjegyű volt.

Az első negyedévben 15-20 százalékkal több megrendelést kaptunk bankoktól és pénzügyi szolgáltatóktól, kormányzati szervezetektől, egészségügyi intézményektől és élettudományi ügyfelekfől, írta közelményében Jeff Clarke üzemeltetési igazgató.

Am a Dell adatközpont üzletágát illeti, annak bevétele 8 százalékkal 7,57 milliárd dollárra csökkent, többek között a kínai kereslet visszaesése miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.