Hirdetés
. Hirdetés

Végtelenre terjesztené ki PC-nk tárkapacitását a Dropbox

|

Egy új demo bemutatja a vállalat vízióját arról, hogy a számítógépünk által használt dokumentumok nem foglalnak helyet a merevlemezen.

Hirdetés

A Dropbox futurisztikus víziója szerint a vállalat jövőbeli szolgáltatásának használói hatalmas mennyiségű fájlt tárolhatnak a felhőben és férhetnek hozzájuk gyorsan a számítógépükről, így nem fordulhat elő, hogy merevlemezük megteljen. A felhős tárolásra szakosodott cég új kezdeményezését - melynek stílszerűen a Project Infinitive nevet adta - londoni Open konferenciáján jelentette be a mai napon. Az új Dropbox felhasználói felület lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felhőben tárolt összes fájljukat a számítógépük fájlkezelőjében láthassák, így ezekről a dokumentumokról, képekről, videókról és más fájlokról nem szükséges helyben másolatpéldányokat tartaniuk.

A Project Infinitive révén a felhasználók úgy kezelhetik a felhőben tárolt fájlokat a Mac OS X Finderében vagy a Windows 10 Fájlkezelőjében, mint bármely, a helyi merevlemezen tárolt fájlt. Jelenleg azok a Dropbox-felhasználók, akik a vállalat felhőszolgáltatásán tárolt fájlokat a többi fájl között szeretnék látni, ehhez először le kell tölteniük ezeket a fájlokat a számítógépükre. A helyi tárterület felszabadítása érdekében igénybe vehetik a szelektív szinkronizálási funkciót, amely csak egyes fájlokat tölt le, de a kihagyott adatokat nem láthatják a számítógépük fájlkezelőjében.

A Project Infinitive megtartja a Dropbox alapkoncepcióját, a felhővel szinkronizált mappák létrehozását és egyszerűbbé teszi a nagy mennyiségű fájlok kezelését. A vállalat hangsúlyt fektet továbbá arra, hogy segítse a fájlok megosztását a felhasználók között, különös tekintettel a vállalati felhasználókra.

Ugyanakkor sok mindent nem tudunk még a kezdeményezéssel kapcsolatban. A Dropbox nem árulta el, hogy mikor építi be a Project Infinitive funkciót asztali alkalmazásai nyilvánosan elérhető verzióiba, és az sem ismert, hogy mely ügyfelek számára lesz elérhető elindításakor a szolgáltatás. Elképzelhető az is, hogy az ingyenes felhasználók millióit kihagyják belőle.

Egyelőre egy ígéretes demóról van szó, amely több vállalatot segíthet meggyőzni arról, hogy a Dropboxot válassza, amikor egy fizetős felhőalapú tárhely-szolgáltatót keres. A vállalat a konferencián azt is bejelentette, hogy jelenleg több mint négyszer annyi fizetős ügyfele van Európában, mint amennyi két évvel ezelőtt volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.