Hirdetés
. Hirdetés

Yandex London: az oroszok már a spájzban vannak

|

A verseny tovább fokozódik.

Hirdetés

Az orosz technológiai óriás, a Yandex beszáll London felfűtött élelmiszerszállítási piacára egy olyan szolgáltatással, amely akár 15 perc alatt házhoz szállítja az alapvető cikkeket.

A cég azt közölte, hogy négy úgynevezett sötét boltot - az online élelmiszerbeszerzések teljesítésére kialakított miniraktárakat - nyitott a brit fővárosában. A Yango Deli nevű szolgáltatás a Yandex szerint jelenleg 1,4 millió vásárlót érhet el.

A Yango Deli számos gyors élelmiszer-kiszállítási szolgáltatással fog versenyezni az isztambuli Getirtől a berlini Gorillákig, amelyek az elmúlt évben léptek be a város szolgáltatási piacára. Az ilyen cégek idén több százmillió dollárt vonzottak a kockázati tőkebefektetőktől a koronavírus-járvány idején megnövekedett online élelmiszer-vásárlás és élelmiszer-kiszállítás iránti kereslet megugrása idején.

Az új jövevények választ is kiváltottak az olyan régebbi európai riválisoktól, mint a Deliveroo és a Delivery Hero, amelyek nagy összegeket fektetnek az élelmiszervásárlási szolgáltatásba. A Deliveroo a brit Morrisons kiskereskedelmi lánccal közösen elindította a Hop nevű 10 perces élelmiszerkiszállítási szolgáltatását, míg a Delivery Hero a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy részesedést szerezzen a Gorillasban.

Hirdetés

A Yandex színre lépésével a verseny tovább fokozódik Londonban. A vállalat már korábban is agresszívan költött az élelmiszer-kiszállításra a hazai Yandex.Lavka márkával, valamint a Yango Deli elindításával Franciaországban és Izraelben.

"Az Egyesült Királyság, és különösen London izgalmas új piac a Yango Deli számára, mivel a város különösen alkalmas a sötét bolt modellre. A sűrűn lakott főváros tele van elfoglalt szakemberekkel, fiatal diákokkal és sokakkal, akik értékelik a gyors, stresszmentes vásárlás kényelmét" - mondta Jevgenyij Csernikov, a Yango Deli brit ügyvezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.