Hirdetés
. Hirdetés

Zuhanórepülésben a Google-részvények

|

A Google részvényei hirtelen zuhanásba kezdtek azután, hogy a pénzügyi vezető egy konferencián lassuló ütemű növekedésről számolt be.

Hirdetés

Az internetes keresésről elhíresült Google részvényei 13%-ot zuhantak, ám nap végére ez visszakúszott 7,1%-ra. Mindez a vállalat pénzügyi vezetője, George Reyes beszámolója után történt: egy Merrill Lynch konferencián elmondta ugyanis, hogy a vállalat növekedésének üteme lelassult.

Ennek ellenére mindent megtesznek majd, hogy minél több nyereséget sajtoljanak ki az internetes keresőoldalon elhelyezett hirdetésekből, ám ez a jövőben mindenképp nehezebb lesz. Reyes szerint mostantól inkább egyéb szempontok szerint kell átrendezni a fejlesztéseket, fontosabbá válik például a keresések számának növekedése. A Google ezt követően egy közleményben szerette volna "tisztázni" Reyes állításait.

"A kereséseknől származó profit, mint faktor a jövőben is kulcsfontosságú a bevételnövekedés szempontjából. Továbbra is számos lehetőséget látunk ennek kibővítésére. A bevételnövekedési rátánk valóban általános visszaesést mutatott az utóbbi időkben, és úgy véljük, a folytatás is hasonló lesz - törvényszerűen nehéz ugyanis a növekedési ütemet ilyen magasan tartani, miközben egyre nagyobb maga a bevétel."

Ez a közlemény az egész szektort rosszul érintette. Kiadását követően az eBay részvényei 3, a Yahoo 2, az Amazon.com pedig 1,5 százalékot estek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.