. Hirdetés

A felhő alkalmazási területei az Aruba megközelítésében

|

Egyre inkább alkalmazkodik a cloud computing a kiszolgált cégek természetéhez, igazodik a vállalatok informatikai rendszereinek érettségéhez, az üzleti-informatikai folyamatok fejlődéséhez és a vállalatokon belül használt architektúrához.

Kétségtelen, hogy a felhő egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak és az informatikai vezetőknek, hiszen arra kényszeríti őket, hogy gondolják újra a folyamataikat és stratégiáikat. Figyelembe kell venniük, hogy ez a technológia gyors terjedésének köszönhetően mindenki számára hozzáférhető, beleértve a jelenlegi és a jövőbeli versenytársakat is. Azok, akik dedikált infrastruktúrával rendelkeznek, most készítik fel magukat a cloud computing rugalmas és automatikus folyamatainak zökkenőmentes integrálására. Az ehhez kidolgozott átállási ütemterveket nevezik cloud enabling infrastructure-nek, azaz felhős működésre felkészítő infrastruktúrának, amelynek része egy sor, az infrastruktúrához, az alkalmazásokhoz és a vállalati felhasználóknak az IT-platformokkal történő együttműködéséhez kapcsolódó eljárás és komponens.

Ma már általános gyakorlat, hogy (néhány kivételtől eltekintve) a vállalatok elhagyják saját telephelyi megoldásaikat, főleg azért, hogy így elkerüljék a fizikai infrastruktúra működtetésével járó költségeket, hiszen ezeket a költségeket a felhőben 100 százalékban a szolgáltató fedezi. Ami a biztonságot illeti, a kezdeti tétovázást követően a vállalatok megértették, hogy adataik tárolása jól definiált adatközpontokban történik - legalábbis ami az Aruba modellt illeti -, továbbá, hogy az infrastruktúra önálló és proaktív üzemeltetésére képes szakértők kezében van. Ezzel megnyílt az út a nyilvános és magánfelhő-megoldások használata előtt.

Tavaly az Aruba adatai szerint jelentősen nőtt a cloud megoldások elfogadottsága a kis- és középvállalkozásoknál. Újdonság, hogy míg a múltban jobbára a nagyvállalatok hajlottak a felhős rendszerek felé, az elmúlt három évben döntően a kkv-k váltanak felhőre. Ez a tendencia egyértelmű üzenetet hordoz: a felhő igazi fejlődésen esett át, a kkv-k számára is növelte vonzerejét, különösen a költségek tekintetében. Az Aruba ebben a piaci szegmensben például smart szervereket; a gépek gyors aktiválása miatt különösen fejlesztésre alkalmas megoldásokat kínál. A cél az volt, hogy megoldást nyújtsunk a korlátozott pénzügyi forrásokkal rendelkezők számára és olyan minőségi terméket kínáljunk, amely távol áll a redundanciát biztosító klaszterektől és tárolórendszerektől, és így lehetővé teszi számukra, hogy csökkentsék a költségeket.

Az Aruba, mint minden cég, amely törődik a felhasználók igényeivel, strukturálni kívánja kínálatát, hogy az megfeleljen minden célközönség számára: így a legigényesebb, nagy és strukturált IT-rendszerekkel bíró ügyfélkör a privát felhőbe költözik, ahol magasabb költségeken, de rendkívül nagyfokú rugalmassággal élhetnek. A fő előny a teljesítmény vizsgálatával teljesen személyre szabott szolgáltatás és egy valóban testre szabott infrastruktúra kiépítésének lehetősége, amely szinte mindig biztosítja a privát felhőmegoldás hibrid felhővé válását is.

A dinamikusabb és kevésbé igényes szegmens inkább a nyilvános felhőt veszi igénybe, ahol sokféle termék áll rendelkezésre és gyors méretezési lehetőséget kínál az ügyfélnek rendkívül alacsony költségen.

A vállalatok évről évre egyre inkább tudatában vannak, hogy miről szól a felhő, és mit jelenthet a vállalkozásuknak. Ez komoly változás: a titok a feltáró és innovatív megközelítésben rejlik, amely magába foglalja az IT-piac szegmentációját is, hogy élvezhessük az előnyeit ennek a technológiának.

ArubaCloud és a Forpsi.hu csapata

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.