Hirdetés
. Hirdetés

22 millió Yahoo ID-t loptak el

|

A múlt héten érte támadás a Yahoo japán vállalatát - 22 millió ID-hez jutottak a hackerek.

Hirdetés

A múlt héten érte támadás a Yahoo japán vállalatát: a webóriásnak sajnos még fogalma sincsen, hogyan hatoltak át a rendszerük védelmén a hackerek. A támadók bizonyos szintig sikerrel jártak, ugyanis 22 millió felhasználói azonosítót tulajdonítottak el a cégtől. 

Amint a Yahoo rájött a támadásra, a kapcsolódó szolgáltatásait leállította. A vállalat szerint egyébként a kiszivárgott adatok nem tartalmaztak jelszavakat vagy olyan adatokat, amelyekkel fel lehetne törni a kérdéses 22 millió fiókot. Ennek ellenére mind a 200 millió felhasználójának azt javasolta a Yahoo, gyorsan cserélje le a jelszavát. 

Érdekesség, hogy a Yahoo Japánban a legnagyobb keresőnek számít, a piac több mint 50 százalékát birtokolva. Ott a Google mindössze 40 százalékát fedi le a szektornak. A Yahoo mostanában igen aktív, hiszen megvette a mikroblog-szolgáltatást, a Tumblrt, ráadásul a Flickr is megújult, 1 terabájtnyi tárhellyel, felhasználónként. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.