Hirdetés
. Hirdetés

500 milliót lopott a Citadel

|

5 millió áldozata lett a Citadel botnetnek, mire a Microsoft és az FBI levadászták.

Hirdetés

A Microsoft digitális bűnözést vizsgáló osztálya sikeresen leszerelte az adatlopásra tervezett Citadel nevű botnetnet, amely több mint 500 millió dollárt lopott már össze a cyberbűnőzési hullámában. A redmondiak az FBI embereivel dolgoztak együtt, de pénzügyi szervezetek is segítettek a több mint 1400 rendszer lekapcsolásában, amely a Citadelt tartotta életben

A Citadel komplexitása miatt egyébként a Microsoft nem vár teljes sikert, maradnak majd rendszerek, amelyek fertőzöttek, továbbra is. Mostantól azonban könnyű lesz a botnet tevékenységét megállítani, és nagyon kockázatossá tenni a működtetők akcióit. 

A támadások utáni vizsgálat eredetileg a tavalyi év elején indult, amikor is kiderült, hogy a Citadel ellopja a felhasználók banki adatait, illetve más személyes információit is. Ennek köszönhetően a bűnözők gyorsan hozzáfértek mindenki számlájához, amiket gyorsan le is pucoltak. 

A szakértők szerint a Citadel több mint 5 millió embert károsított meg, az áldozatok többsége pedig Európában és Amerikában volt. Az FBI szerint nagyon fontos, hogy együttműködjenek a világszintű cyberbűnözéssel való leszámolásban, megosztva az erőforrásokat és a tudást. 

 

 
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.