Hirdetés
. Hirdetés

A Boeingre is lecsapott a WannaCry zsarolóvírus

|

A támadás a cég szerint kevés rendszert ért el, és csekély kárt okozott.

Hirdetés

Hirdetés

A Boeing lehet a WannaCry zsarolóvírus legújabb áldozata, bár a cég közleménye elég homályos: bagatellizálni igyekszik az esetet, és azt állítja, hogy csak néhány rendszerüket érintette a támadás.

A zsarolóvírus a hét közepén, éjszaka csapott le a Boeingre, és a cég egyik műszaki vezetője, Mike VanderWel által kiadott emlékeztető szerint hatása a repülőgépes szoftvert is érinthette.

2017-ben felbukkant WannaCry főként a Windows 7 rendszereken tarolt. A Windows 10 eleve védettnek bizonyult, a többi Windows rendszerhez pedig - még a régóta nem támogatottak WIndows XP-hez is - a Microsoft gyorsan kiadta a szükséges javításokat.

Ha a Boeinget valóban elérte a WannaCry, akkor alighanem a 2017-es javítást nélkülöző régi rendszerekben tehetett kárt, és hogy ilyenek egyáltalán még akadtak a Boeingnél, az elég rossz fényt vet a repülőgépgyártó óriásra.

A Boing szerint a támadás nyomán elvégezték a szükséges szoftver-frissítéseket, és a támadás semmilyen kiesést nem okozott a 777 és egyéb repülőgépes programokban, bővebbet azonban nem árult el az esetről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.