Hirdetés
. Hirdetés

A CrowdSec a védelem tömeges kiszervezésével kívánja feltartóztatni a kiberbűnözést

|

A CrowdSec francia kiberbiztonsági startup 14 millió eurót gyűjtött be egy A sorozatú tőkebevonás keretében, mivel transzatlanti műveleteinek kiterjesztésére és a kiberbűnözés "egyre inkább elterjedt problémájának" kezelésére törekszik.

Hirdetés

A párizsi székhelyű vállalkozás, amelyet 2020-ban indított el egy kiberbiztonsági szakértőkből álló trió, olyan szoftverplatformot fejlesztett ki, amely a kiberfenyegetések értékelésére szolgál az általa "kollaboratív behatolásmegelőző rendszernek" nevezett megoldással. A technológia egy nyílt forráskódú szoftvermegoldásra támaszkodik, amely magánszemélyek és szervezetek tömegének részvételével jelzi a támadásokat, lehetővé téve azok iktatását egy olyan adatbázisba, amely kritikus erőforrásként működik, és részletezi a rosszindulatú szereplők IP-címeit a blokkoláshoz.

A kiberbűnözők gyakran találnak módot arra, hogy megváltoztassák IP-címüket, hogy új támadásokat indíthassanak, de a CrowdSec platformjának célja a cég szerint, hogy gyorsan tájékoztassa a felhasználókat az új rosszindulatú próbálkozásokról. A franciák állítása szerint az eredmény egy "valós idejű, tömegesített fenyegetés-felderítő rendszer", amely a DDoS- és zsarolóvírus-támadásoktól kezdve a trollfarmokig és még sok minden mással szemben képes fellépni világszerte.

Hirdetés

Philippe Humeau, a társaság vezérigazgatója a CrowdSec alapgondolatát "közösségi akciónak" nevezte. Ezt az elképzelést egy olyan iparág jövőjének tekinti, amely eddig az "elszigetelt kiberbiztonsági védelemtől" szenvedett. "A CrowdSec egyedülálló ereje a számokban és abban rejlik, hogy egy globális problémára összehangolt, globális megközelítést alkalmaz. A kiberbűnözők több tízezer az egyhez arányban vannak többségben a törvényes internetezőkkel szemben, akik most mindannyian összefoghatnak, hogy megvédjék magukat és egymást" - mondta.

A CrowdSec finanszírozási fordulója - amelyet a Supernova Invest, egy párizsi deep tech befektető és a Breega kockázatitőke-befektető cég vezetett, azért jött létre, mert a COVID-19 járvány kezdete óta a szervezetek világszerte egyre veszélyesebb kiberfenyegetettséggel kénytelenek szembenézni. A zsarolóvírus-támadások különösen kártákponynak bizonyultak.

A startup szerint a szoftverét jelenleg 175 országban használják többek között kormányok, e-kereskedelmi cégek, médiumok és pénzintézetek. Elmondták, hogy a pénzeszközöket a hatókör bővítésére kívánják felhasználni, az USA-ban való működés növelésével, miközben felhasználói hálózatukat megtízszerezik. Emellett azt is tervezi a cég, hogy csapatának létszámát több mint kétszeresére növeli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.