Hirdetés
. Hirdetés

A DHS már az arcfelismerő technika új fejezetét tervezi

|

Az elmúlt évben óriási innovációt láttunk a biometrikus ipar részéről.

Hirdetés

A modern rendszerek egyre jobbak az arcmaszkot viselő emberek ellenőrzésében, de a DHS (Department of Homeland Security), az amerikai belbiztonsági minisztérium még jobbá akarja tenni őket.

A DHS bejelentette, hogy a biometrikus technológiák fejlesztői hamarosan lehetőséget kapnak legújabb fejlesztéseik bemutatására a kormányzati és ipari illetékeseknek. Az a cél, hogy hozzájáruljanak a minisztérium által vezetett kutatáshoz, amely a biztonsági ellenőrzőpontokon használt személyazonosító eszközöket korlátozó összetett problémák megoldását célozza.

"Az elmúlt évben óriási innovációt láttunk a biometrikus ipar részéről, hogy alkalmazkodni tudjon a COVID-19 világjárvány során felmerülő új kihívásokhoz. Nagyon komoly teljesítményt tapasztaltunk a technológiai fejlesztőktől különösen olyan helyzetek megoldására, amelyekben korábban kihívást jelentett az egyének felismerése. Most itt az ideje, hogy kiderüljön, lehetséges-e további innováció és fejlesztés a hibák csökkentésére és az egyenletes teljesítmény elérésére kihívást jelentő körülmények között is" - mondta Arun Vemury, a S&T Biometrikus és Azonosítási Technológiai Központ igazgatója.

Hirdetés

A minisztérium közleménye megjegyzi, hogy most elsősorban a rendszereknek arra a képességére összpontosítanak, hogy megbízhatóan gyűjtsék vagy vessék össze az emberek képeit, beleértve az arcmaszkot felvételeket is. A tisztviselők végső soron fokozni kívánják a technológiák alkalmasságát arra, hogy felismerjék azokat az utazókat is, akiknek az arcát többnyire védőmaszk rejti el.

A DHS már tavaly úgy érezte, hogy közelednek ahhoz a ponthoz, amikor a biometrikus rendszerek, a kamerarendszerek és az egyeztető algoritmusok bizonyos kombinációi 10 emberből nyolcat képesek lennének azonosítani anélkül, hogy le kellene venniük a maszkjukat. Vemury elmondta, hogy a hivatal tovább vizsgálja, hogyan lehet javítani a képességeket a maszkot viselő személyek esetében. Megjegyezte, hogy ha a világjárvány lecseng, a következő erőfeszítés a biometriai rendszerek azon képességeinek értékelésére irányulhat, hogy kis csoportokban is képesek legyenek azonosítani az embereket. A DHS azonban jelenleg nem tervez ezzel, de a közeljövőben már sor kerülhet rá. Az idei fejlesztői "rallyt" ősszel fogják megtartani, ahová több száz jelentkezőt várnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.