Hirdetés
. Hirdetés

A Digitális Jólét Program ajánlásai a járvány idejére

|

Közös erővel, a digitalizációs lehetőségekkel élve, felelős döntések meghozatalával és összefogással lehet igazán hatékony a koronavírus terjedése elleni védekezés.

Hirdetés

Akkor is ügyeljünk a higiéniás követelmények betartására, ha a TÖMEGKÖZLEKEDÉS helyett a közösségi megosztású közlekedési eszközöket (a BUBIT, a mobil rollereket és Budapesten az e kategóriába sorolt elektromos autókat) részesítjük előnyben. Közelebbi célpontok esetén válasszuk a gyaloglást és a saját kerékpár használatát. Ha kénytelenek vagyunk tömegközlekedési eszközre szállni, az utat időben úgy megtervezzük meg, hogy elkerüljük a csúcsidőszakokat. Útvonaltervezésre használjuk az okos eszközökről elérhető navigációs rendszereket. Olyan alternatívát válasszunk, amelyik kevésbé forgalmas. Idősebb hozzátartozóinkat is segítsük útvonalaik megtervezésében.

Hirdetés

HA TUDUNK, VÁSÁROLJUNK ONLINE élelmiszert és háztartási dolgokat! Gondoljunk kisállatainkra is! A legnagyobb házhoz szállítók mellett (ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében) keressünk rá a környezetünkben lévő kisebb boltokra - van-e online kínálatuk. Pörgessük fel a magyar gazdaságot azzal, hogy a tartós cikkeket, műszaki felszereléseket, ruhákat, könyveket is online, tudatos választással szerezzük be. A rendkívüli helyzetben legjobban a kereset élénkítéssel segíthetjük a hazai kisvállalkozásokat és gazdaságunkat.

A GYÓGYSZEREK is házhoz rendelhetők! Nézzünk körül az interneten, kedvelt gyógyszertárunknak is lehet ilyen szolgáltatása!

A MELEGÉTELEK kapcsán az éttermek online már most is kínálnak kiszállítást. Támogassuk a vendéglátást és keressük azokat az online szolgáltatásokat, amelyekkel a rendkívüli helyzetben is hozzájárulhatunk a hazai vállalkozások erősödéséhez és a magyar gazdaság védelméhez.

MUTASSUK meg idős hozzátartozóinknak az online világ lehetőségeit. Biztosítsunk számukra hozzáférést az elérhető digitális szolgáltatásokhoz. A DJP ajánlása lépésről lépésre tájékoztatja a digitális megoldások magabiztos és biztonságos használatáról az idősebbeket (link). Ha az online információszerzésre nincs mód, rendeljük meg mi magunk az általuk igényelt szolgáltatást szépkorú rokonaink, ismerőseink számára.

NE SZIGETELŐDJÜNK EL! Tartsuk online a kapcsolatot barátainkkal, rokonainkkal, idősebb hozzátartozóinkkal!

Az otthon maradó gyermekeknek a TÁVOKTATÁST segítő platformokat és a gyakorlást segítő online tananyagokat, feladatokat egyaránt közzétették a Digitális Jólét Program (DJP) szakértői a oldalon. Így a gyermekek tanulmányi előmenetele a digitálisan elérhető, ingyenes eszközrendszerekkel a pedagógusok és a szülők által is segíthető. A szülők tájékoztatását segíti digitális gyermekvédelmi oldalról a DJP gondozásában működő portál is.

SZABADIDŐBEN az online film nézés, zene hallgatás, játszás mellett szánjunk időt az egészségmegőrzést támogató sporttevékenységekre. Gondoljunk a prevencióra, olyan sportolási lehetőségeket válasszunk, amelyek elkerülve a veszélyhelyzeteket hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. 

VIRTUÁLIS KULTÚRA: A kulturális intézmények ugyan bezárnak, az online közvetítések tárháza azonban nő. A világban sok múzeum biztosít virtuális sétát a kiállításain. Operaházakból, színházakból előadásokat, stadionokból, sportcsarnokokból versenyeket, mérkőzéseket közvetítenek és egyre több koncert online közvetítés révén is elérhető. 

INTÉZZÜK ONLINE ÜGYEINKET! Az ugyfelkapu.gov.hu, illetve a megújult magyarorszag.hu felületeken is elrendezhetjük hivatalos ügyeink nagy részét. 

Ne feledjük, hogy a felelősségtudatos magatartás életeket menthet, a felelőtlen viselkedés azonban mások életét veszélyeztetheti!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.