Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook új taktikát vezet be a társadalmi károkozás ellen

|

Az első áldozata az új irányelveknek egy német Querdenken névre hallgató, lezárás-ellenes mozgalom.

Hirdetés

A Facebook közölte, hogy bővíti a horizontját, amikor a platformon történő összehangolt, kárt okozó viselkedés elleni fellépésről van szó. A közösségi médiaóriás már régóta fellép az "összehangolt, nem hiteles viselkedés" ellen, bár a Facebook szerint ez önmagában még nem elég. A cég most az összehangolt hiteles viselkedés kezelésére kívánja összpontosítani erőfeszítéseit.

"Míg a munkánk a nem autentikus műveletek elleni küzdelemmel kezdődött, ahol az emberek elrejtik, hogy ki áll mögöttük, azt is láttuk, hogy a hiteles szereplők ellenséges és káros magatartást tanúsítanak a platformunkon és az egész interneten" - írta a Facebook egy mai blogbejegyzésben. Hozzátették, hogy a különböző "fenyegető szereplők" káros tartalmak terjesztésével kapcsolatos tevékenységeket folytatnak, és bár ezek a fiókok, csoportok vagy oldalak valódiaknak tűnhetnek - nem trollfarmoknak -, a hálózatok némi spam jelleget kapnak.

Hirdetés

A Reuters például beszámolt a "Stop The Steal" kampányról, amely az amerikai elnökválasztás után keringett a Facebookon. A Facebook felismerte, hogy "kevés irányelvnek felel meg, amely az összehangolt, autetntikus károkozással kapcsolatos". Az ilyen károkozás egészen más volt, mint a 2016-os amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz beavatkozás a Facebookon.

A Facebook ezért elmagyarázta, hogy mi az autentikus rossz viselkedés: "Az összehangolt társadalmi ártalomkampányok jellemzően olyan, elsősorban autentikus felhasználókból álló hálózatokat foglalnak magukban, amelyek arra szerveződnek, hogy szisztematikusan megszegjék a szabályzatainkat, hogy kárt okozzanak a platformunkon vagy azon kívül."

Most arról számoltak be, hogy a Facebook első áldozata az új irányelveknek egy német Querdenken névre hallgató, lezárás-ellenes mozgalom. A társadalmi károkozásra vonatkozó politika értelmében a Facebook 150 fiókot és oldalt távolított el. A Facebook szerint az egyének több fiókot használtak arra, hogy a vállalat COVID-19 irányelvét sértő információkat terjesszenek, miközben zaklatást, gyűlöletbeszédet és erőszakra való felbujtást alkalmaztak.

A Facebook szerint nem arról volt szó, hogy bizonyos egyének egy bizonyos nézetet vallottak volna, hanem összehangolt erőfeszítésről, amelynek célja a félretájékoztatás terjesztése volt. "Bár nem tiltunk be minden Querdenken-tartalmat, továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és lépéseket teszünk, ha további jogsértéseket találunk, hogy megakadályozzuk a platformunkon történő visszaéléseket és megvédjük a szolgáltatásainkat használó embereket". A Facebook hozzátette, hogy pusztán "egy hit vagy affinitás megosztása" nem fog ilyen tiltást eredményezni, ha az nem része egy szélesebb, összehangolt hálózatnak.

A Facebook legutóbbi lépése a The Wall Street Journalban megjelent leleplező cikksorozat közepette történt, amely felvázolta, hogy a Facebbook a platformok, köztük az Instagram iránti elkötelezettség növelésére összpontosít, annak ellenére, hogy belső figyelmeztetések szerint ez árt különböző csoportoknak, például a tinédzsereknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.