Hirdetés
. Hirdetés

A Google a Meltdown és Spectre javítások világbajnoka

|

A Microsoft, az Intel és az Apple javításaival ellentétben a keresőóriás foltjai egyáltalán nem lassítják le a rendszereket.

Hirdetés

Hirdetés

Míg a Microsoft és az Intel egyaránt megerősítette, hogy Meltdown és Spectre frissítéseik kisebb-nagyobb mértékben lelassítják az eszközöket, a Google azt állítja, az ő biztonsági javításai nem csökkentik a teljesítményt.

A cég szerint a felfedezett sebezhetőségek három változatához készítettek foltot szeptemberben: az első kettő a Spectre-hez, a hamadik a Meltdownhoz kötődik. És - állítólag az intenzív fejlesztési munkának köszönhetően - sikerült úgy megoldani a problémát, hogy foltok nem befolyásolják a felhő alapú működést.

A legnehezebb a kettes variáns befoltozása volt, mivel a javítás első változata a sebezhető CPU funkciók kikapcsolásalényeges lassulást okozott.

A cég figyelme ekkor fordul a Retpoline nevű technika felé, amellyel végül is meg tudták akadályozni a kártékony kódok beinjektálását. Decemberre az összes Google Cloud Platform szolgáltatás a Retpoline alapú foltot használta, és a frissítési folyamatból a felhasználók állítólag semmit sem vettek észre.

A Google volt egyébként az a cég, amely feldezte a sebezhetőségeket, és 2017 nyarán riasztotta az Intelt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.