Hirdetés
. Hirdetés

A harmadik felek átláthatatlan viselkedéssel növelik a szervezetek kockázatait

|

A Talon Cyber Security biztonságos vállalati böngészőtechnológiával foglalkozó vállalat új, harmadik fél kockázati jelentése arra összpontosít, hogy a harmadik fél dolgozói milyen módon növelik a biztonsági kockázatokat és az adatsérülésekkel járó sebezhetőséget.

Hirdetés

A Talon 258 harmadik félként dolgozó munkavállalót - köztük vállalkozókat és szabadúszókat - vizsgált meg, és megállapította, hogy 89 százalékuk személyes, nem felügyelt eszközökről dolgozik, amelyekre a szervezetek nem látnak rá, és így nem tudják érvényesíteni a vállalat biztonsági szempontjait.

A megkérdezettek bevallották, hogy a munkaeszközöket különböző feladatokra használják, többek között: személyes szükségletekre való internetezés (76 százalék), online vásárlás (71 százalék), személyes e-mailek ellenőrzése (75 százalék), gyenge jelszavak mentése a böngészőben (61 százalék), játék (53 százalék), más családtagok böngészésének engedélyezése (36 százalék) és jelszavak megosztása munkatársakkal (24 százalék).

"Jól dokumentált tény, hogy a harmadik féllel dolgozó cégek növelhetik a kockázatukat" - mondta Ohad Bobrov, a Talon Cyber Security társalapítója és technológiai igazgatója. "A közelmúltban történt, nagy nyilvánosságot kapott jogsértéseket tekintve a harmadik felek következetesen az epicentrumban voltak, ezért ezzel a kutatással egy lépést hátrébb léptünk, hogy jobban megértsük a lehetséges kiváltó okokat. Az eredmények egy olyan harmadik fél által végzett munkáról festenek képet, ahol az egyének következetesen személyes, nem felügyelt eszközökről dolgoznak, kockázatos tevékenységeket végeznek, és termelékenységüket az elavult biztonsági és IT-megoldások befolyásolják" - mondta a szakember.

Hirdetés

A harmadik felek által a vállalati alkalmazásokhoz és adatokhoz való hozzáféréshez használt technológiákat vizsgálva a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) és a Desktop-as-a-Service (DaaS) megoldások kiemelkedőek, a válaszadók 45 százaléka használja ezeket a szervezeteknek dolgozva.

A széles körű elterjedtség ellenére azonban a VDI és a DaaS olyan környezeteket hozhat létre, amelyek összetettek, drágák és rossz felhasználói élményt nyújtanak. Sőt, a válaszadók 48 százaléka szerint az informatikai és biztonsági eszközök valamilyen módon befolyásolják a termelékenységüket - írja a BetaNews.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.