Hirdetés
. Hirdetés

A járvány új kihívások elé állítja az IT-biztonsági csapatokat

|

Az IT-biztonsági teamek az elmúlt évben számos kihívással szembesültek, köszönhetően a drámaian kibővült otthoni munkavégzésnek, a BYOD-használat növekedésének, valamint a COVID-19 pandémia miatt növekvő belső és harmadik féltől származó kockázatoknak.

Hirdetés

A CyberEdge legfrissebb (17 ország adatain alapuló) jelentése szerint a szervezetek 86 százaléka tapasztalt sikeres támadást, szemben az előző évi 81 százalékkal, ami hat év óta a legnagyobb növekedés az előző évhez képest. Emellett a vállalkozások 69 százaléka vált zsarolóvírus áldozatává, szemben a korábbi 62 százalékkal. Az áldozatok 57 százaléka fizetett váltságdíjat, de a fizetők 28 százalékának nem sikerült helyreállítani az adatait.

A munkaerőhiány is problémát jelent: a szervezetek 87 százaléka tapasztalt hiányt a képzett IT-biztonsági szakemberekből, szemben a tavalyi 85 százalékkal. A legnagyobb kereslet az IT-biztonsági építészek és mérnökök iránt mutatkozik.

A szervezetek ezekre a problémákra reagálva a felhőalapú megoldások felé fordultak. A felhőn keresztül nyújtott IT-biztonsági alkalmazások és szolgáltatások aránya egy év alatt 36 százalékról 41 százalékra ugrott.

Hirdetés

Steve Pipert, a CyberEdge Group alapító vezérigazgatóját szerint az elmúlt 12 hónapban több mint kétszeresére nőtt a távoli munkahelyeken dolgozók száma, akiket be kellett csatlakoztatni a hálózatokba, miközben a biztonsági szakembereknek mérsékelniük kellett a nem felügyelt, alkalmazottak tulajdonában lévő eszközökkel kapcsolatos kockázatokat is. Nem csoda, hogy az adatvédelmi incidensek, zsarolóprogram-támadások rekordokat döntögetnek, valamint belső és külső biztonsági kockázatok is növekszenek.

A legkeresettebb biztonsági technológiák 2021-ben a következő generációs tűzfalak (hálózati biztonság), a megtévesztés elleni technológia (végpontbiztonság), a botmenedzsment (alkalmazás- és adatbiztonság), a fenyegetések felderítésére szolgáló platformok (biztonsági irányítás és műveletek), valamint a biometria (személyazonosság- és hozzáférés-kezelés) - számolt be a Beta News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.