Hirdetés

A kiberbűnözők kedvenc napja a csütörtök

|

Hétfőn viszont ők sem szeretnek dolgozni.

Bár mindenki a hétfőt utálja, a biztonsági szakemberek igazi fekete napja a csütörtök, mert ilyenkor van a legnagyobb veszélye a kibertámadásoknak.

A Proofpoint biztonsági cég áttekintette a 2016-os rosszindulatú e-mail forgalmat, és érdekes összefüggésekre bukkant. Kiderült, hogy a kártékony mellékletek mennyisége csütörtökön megugrik, és csaknem negyven százalékkal haladja meg a heti átlagot. Szerda a második legveszélyesebb nap, majd következik a hétfő, a kedd és a péntek. Hétvégén visszaesik a rosszindulatú küldemények forgalma, de zsarolóvírusok ilyenkor is érkeznek.

A különböző típusú támadások más-más napokon tetőznek: a billentyűleütés-rögzítő és hátsó ajtós kártevők hétfőn, a bankoló trójaiak szerdán, a zsarolóvírusok kedd és csütörtök között, a PoS (point-of-sale) csütörtökön-pénteken, hogy a biztonsági csapatnak kevesebb ideje legyen detektálni a fertőzést. A PoS kampányok nyolcvan százaléka ebben a két napban futott be. 

Ami a napi időzítést illeti, a legtöbb kártékony e-mail öt-hat órával a munkakezdés után érkezik, és a hullám ebédidőben ér a csúcsra.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!