Hirdetés
. Hirdetés

A kiberbűnözők mindenkit a bányába hajtanának

|

Rohamosan terjed az illegális kriptovaluta-bányászat. Már nem csak a PC-k, minden netre csatlakozó eszköz veszélyben van.

Hirdetés

Hirdetés

2017 óta 459 százalékkal nőtt az illegális kriptovaluta-bányászat (kriptojacking) mértéke, állítja a Cyber Threat Alliance (CTA).

A CTA szerint a fenyegetés a hagyományos számítógépek mellett az IoT eszközöket, a mobilokat és a hálózati infrastruktúra részét képező berendezéseket is érinti, mert a kiberbűnözők minden netre csatlakozó eszközt megcéloznak, hogy kriptovaluta-bányászat céljából megcsapolják feldolgozó kapacitásukat.

Bár a kriptojacking támadásokat korábban az adathalászathoz és az e-mailes spamekhez kötötték, a bűnözők ma már sokkal rafináltabbak, és a megcélzott eszköz jellegéhez igazodóan, a sebezhetőségeket kihasználva tervezik meg akcióikat. Fontos fejlemény az is, hogy már nem PC-k, hanem az IoT eszközök, kábelboxok, DVR, hálózati routerek, internetes set-top boxok és okos tévék a kiemelt célpontok.

Egyes bűnözök meglévő eszközeiket alakítják át, és zsarolóvírusokat egészítenek ki kriptojacking képességekkel. Az illegális kriptovaluta-bányászat terjedése egyelőre megállíthatatlannak tűnik, éspedig egyszerű okból: rengeteget lehet vele keresni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.