Hirdetés
. Hirdetés

A kormányok miatt félünk a felhőtől

|

Az IT-s szakemberek attól tartanak, hogy a felhőben nincsenek biztonságban az adatok.

Hirdetés

A Cloud Security Alliance által közölt felmérés szerint az IT-s szakemberek attól tartanak, hogy a felhőben nincsenek biztonságban a tárolt adatok a kormányzatok és egyéb szervezetek lehetséges jogi közbelépései miatt. Az IT és a felhő szakértőinek a 48 százaléka nem volt benne biztos, hogy az adatvédelmi irányelveik megfelelnének-e a biztonsági vizsgálatoknak vagy a kormányzati ellenőrzéseknek.

A kutatásban 300 ember vett részt, a 70 százalékuk olyan cégtől, amely több mint 1000 embert foglalkoztat, az 50 százalékuk pedig olyantól, ahol több mint 5000-en dolgoznak. A szakemberek 88 százaléka aggódott a vállalatuk érzékeny adatai miatt, hogy az elveszhet vagy ellophatják a felhőből. 86 százalék ezért nem tárol a felhőben fontos vállalati adatokat, 51 százalék pedig személyeset sem.

Az elemzők szerint az IT-s vezetők attól tartanak, kockáztatják az adataik biztonságát, ha egy felhős szolgáltatóra bízzák, ugyanis nem biztosak benne, hogy kellő védelmet kapnak, ami végül a munkájukat és az üzletüket is veszélyeztetheti. Szintén aggodalmat kelt bennük, hogy nem szeretnék, ha a kormányok az üzleti adataikat böngészhetnék. Amennyiben egy hivatalos szerv látni akarja, mit tart valaki a felhőben, akkor a felhőszolgáltatót jogilag kötelezheti a hozzáférés biztosítására. Ez meglehetősen korlátozott adatbiztonságot jelent, az érzékeny adatokat pedig könnyebben elrejthetik a saját hálózatukon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.