Hirdetés
. Hirdetés

A legmenőbb hackerek is a Flash Playert támadják

|

A médialejátszó kedvelt célpontja az informatikai bűnözőknek, mert rengetegen használják, és sokan elmulasztják a rendszeres frissítését.

Hirdetés

Tavaly bukkant a nyomára a Kaspersky Lab a Darkhotel elit hackercsapatnak, amely arról kapta nevét, hogy luxusszállodák wi-fi hálózatán keresztül töri fel az ott vendégeskedő fontos személyek, vállalatigazgatók, felsővezetők és neves kutatók számítógépét. A kiberbűnözők július elejétől a Hacking Team gyűjteményéből megszerzett, az Adobe Flash Playerben lévő nulladik napi sérülékenységet használják ki, amelyhez akkor juthattak hozzá, amikor a Hacking Team fájljait nyilvánosan közzétették az interneten a "legális kémprogramokat" árusító cég rendszerének feltörését követően. A Kaspersky Lab becslése szerint az elmúlt néhány évben a Darkhotel csoport féltucatnyinál is több nulladik napi sebezhetőséget támadott az Adobe Flash Playerben, komoly összegeket fordítva fegyverarzenáljának bővítésére.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.