Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft halálra ítélte a jelszót

|

Helyette a Windows Hellót és a Microsoft Authenticatort ajánlja.

Hirdetés

Hirdetés

Egyre több cég igyekszik biztonságosabb és kényelmesebben használható technikákkal leváltani a jelszavakat. Közéjük tartozik a Microsoft is, amely most hosszú blogposztban mutatja be a Windows 10 eszközök védelmére szolgáló Windows Hello előnyeit.

Ezt a megoldást a biometrikus azonosításra alkalmas eszközök támogatására dolgozták ki, és állítólag a Windows 10 eszközök közel hetven százaléka rendelkezik a használatához szükséges képességekkel.

Német biztonsági kutatók ugyan korábban viszonylag könnyen meghekkelték a Windows Hellót, de a legfrissebb változatban javítottak a rendszer megbízhatóságán.

A posztban szó esik egy másik jelszó-helyettesítő Microsoft-megoldásról, a Microsoft Authenticator appról is, amely Android és iOS mobilokon biztosít PIN-, vagy ujjlenyomat alapú azonosítási lehetőséget.

A Microsoft régi riválisa, az Apple szintén egyre inkább a biometrikus azonosítás felé mozdul el: a tendenciát mutatja, hogy legújabb iPhone modelljében is az arcfelismerő rendszer kapta talán a legnagyobb reklámot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.