Hirdetés
. Hirdetés

A Nagy Testvér bloggerei

|

Kormánypárti bloggerek bevetésével próbálná visszaszorítani az ellenzéket az orosz vezetés - a gyakorlatra más országokban is van példa.

Hirdetés

Bloggerek alkalmazását tervezi a Kreml, hogy a közösségi oldalakon lépjenek fel az orosz ellenzék egyre növekvő online-befolyásával szemben - közölte az orosz kormánypárti napilap, az Izvesztyija kedden.

 

Az orosz hatóságok az intézkedéssel különösen a korrupcióról és a nemzeti kérdésről folyó online-vitákat akarják ellenőrzésük alá vonni - idézett az újság egy az elnöki hivatalhoz közel álló forrást. "Ez nem azt jelenti, hogy az információkat feltétlenül számunkra előnyös formában kell közzétenni, de nem akarjuk, hogy az online viták destruktív irányba csússzanak el" - közölte ugyanez a forrás.

"Gyakran a bloggerek által felvázolt vélemény jobban alakítja a közvéleményt, mint a hatalom által közzétett információ" - magyarázta a tisztségviselő. Emellett kifejtette, hogy több ország, köztük az Egyesült Államok szintén alkalmazza a tervezett gyakorlatot.

"A Kreml egy bloggerekből álló csapatot szeretne összeállítani, amely ugyanazt a munkát végezné az orosz kormányzatnak, mint amelyet Navalnij és társai az ellenzéknek" - mondta Sztanyiszlav Belkovszkij orosz elemző.

A 37 éves Alekszej Navalnij orosz jogász, Vlagyimir Putyin elnök egyik legkeményebb ellenfele, szintén bloggerként vált széles körben ismertté, amikor internetes oldalán korrupciós eseteket fedett fel. Nemrég a neves orosz ellenzékit öt év börtönbüntetésre és egymillió rubel (csaknem 7 millió forint) pénzbírságra ítélte egy orosz bíróság sikkasztás vádjával.

Az internet az orosz ellenzék leghatásosabb eszköze. A 2011-2012 telén lezajlott kormányellenes tömegtüntetések szervezésénél központi szerepet játszottak a közösségi oldalak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.