Hirdetés
. Hirdetés

A németekre volt leginkább kíváncsi az NSA

|

Az EU-tagállamok közül leginkább Németországra koncentráltak az amerikai hírszerzők, de az elsőszámú célpont Irán volt.

Hirdetés

Szinte minden nap új fejlemény történik az NSA-botrányban, amit a múlt héten a The Guardian robbantott ki, miután beszámolt egy titkos bírósági végzésről, amely alapján idén április 25-étől június 19-éig a Verizon Wireless mobilszolgáltatónak az összes rendszerén keresztülmenő hívás metaadatát – a beszélgetések tartalmát nem – hozzáférhetővé kell tennie az NSA számára.

 

Azóta kiderült, hogy az adatokat a kormányügynökségnél négy évig dolgozó, 29 éves Edward Snowden szivárogtatta ki. Az EUObserver.com nyilvánosságra hozott egy Boundless Informant névre keresztelt világtérképet, amin különböző színekkel jelölték a megfigyelt országokat - függően attól, hogy milyen intenzitású kémtevékenység folyt ott.

Az amerikaiak által legszorosabban megfigyelt ország - nem meglepő módon - Irán volt, megelőzve Pakisztánt és Jordániát. Az EU országai a térképen - az enyhe megfigyelést jelentő - zöld különböző árnyalataiban látszódnak, kivéve Németországot, ami szinte narancsszínű.

Németországban komoly indulatokat váltott ki a térkép, Angela Merkel a tervek szerint asztalhoz ül majd - a megfigyelést egyébként jogszerűnek és nemzetbiztonsági szempontból fontosnak tartó - Barack Obama elnökkel, hogy tisztázzák a kellemetlen ügyet.

 

A WikiLeaks alapítója, Julian Assange videóüzenetben biztosította támogatásáról Snowdent, és azt javasolja neki, meneküljön el Hong Kongból mielőtt kiadják az Egyesült Államoknak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.