Hirdetés
. Hirdetés

A TikTok vezérigazgatója szerint a cég eladása nem fogja megszüntetni az amerikai aggályokat

|

A TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew szerint hiába kényszerítenék az alkalmazás kínai anyavállalatát, a Bytedance-t, hogy adja el a platformot, az nem oldja meg az Egyesült Államok és más kormányok nemzetbiztonsági aggályait.

Hirdetés

Chew a Wall Street Journalnak adott megjegyzései egybeestek azzal, hogy az Egyesült Királyság és Új-Zéland is csatlakozott az országoknak ahhoz a köréhez, amely biztonsági aggályok miatt új korlátozásokat jelentett be a TikTok kormányzati eszközökön történő használatára.

A Biden-kormányzat figyelmeztette a TikTokot, hogy az Egyesült Államokban betiltás fenyegeti, ha a ByteDance nem adja el az alkalmazás amerikai verziójában lévő részesedését - írta az Axios.

Chew a WSJ-nek azt mondta, hogy egy ilyen lépés nem nyújtana nagyobb védelmet, mint a cég jelenlegi terve, amely biztosítja, hogy az amerikai felhasználói adatokhoz csak az Oracle Cloud és a cég amerikai adatbiztonsági csapata férjen hozzá.

"Szívesen fogadom a visszajelzéseket arról, hogy milyen más kockázatról beszélünk, amelyet ez nem kezel. Eddig még nem hallottam semmi olyat, amit ezzel ne lehetne ténylegesen megoldani" - mondta Chew. A vezérigazgató a WSJ-nek adott interjúja során nem volt hajlandó megmondani, hogy a ByteDance alapítói nyitottak-e az eladásra - írta a lap.

Hirdetés

Chew elmondta, hogy ő és a ByteDance fontolgatta a TikTok tőzsdei bevezetését, ahogy azt néhány törvényhozó javasolta a biztonsági aggályok eloszlatása érdekében. De jelenleg "nincs konkrét terv".

Kína kormányzó Kommunista Pártja szerint nincs bizonyíték arra, hogy a TikTok veszélyeztetné a nemzetbiztonságot. Az Egyesült Államok, az EU, Kanada és számos más ország azonban az elmúlt hónapokban tiltásokat és egyéb korlátozásokat vezetett be az alkalmazással szemben a hivatalos kormányzati eszközökre. Chris Wray, az FBI igazgatója e hónap elején a szenátus hírszerzési bizottsága előtt elmondta, hogy a Kínai Kommunista Párt a ByteDance-szel való kapcsolata miatt képes a szoftver ellenőrzésére több millió eszközön - számolt be az Axios.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.